#10 – niet sporten & investeren in mijzelf

Het is weer vrijdag en dat betekend dat er een nieuw weekdagboekje online staat! Deze week begon niet zo fijn nadat ik zondag mijn scheenbeen zwaar heb gekneusd tijdens een hockeywedstrijd, maar elke dag werd het beter en vandaag vieren we de verjaardag van mijn vriend en heb ik al mijn tentamens gehaald. Het is tijd om even kort terug te blikken op de week. Ik heb een hele spannende, maar hele toffe stap gezet voor mij persoonlijk en hoe beviel het om een week niet te sporten?

Een week niet sporten

Ik wilde dat dit overdreven was, maar afgelopen week heb ik NIKS gedaan. En heel eerlijk gezegd ging het makkelijker dan verwacht ;-). Ik mis het, zeker! Maar mijn tijd vulde zichzelf met anderen dingen. Ik heb wat kleine stukjes gewandeld en gefietst en zelfs een keer een workout gedaan. Maar over het algemeen heb ik echt heel erg weinig gedaan. En precies deze week, op vrijdag, moesten we op school algemene gezondheidscheck doen als zowel therapeut en als patiënt om te oefenen voor in de praktijk.. haha!

Ik merk dat ik energie over heb en dat ik het raar vindt om te douchen zonder eerst gezweet te hebben, als je 6 keer per week sport dan went dat heel erg. Nu moest ik echt een moment inplannen per dag om te gaan douchen. Maargoed, het is gelukt en ik ben nog schoon hoor, maak je maar geen zorgen ;-). Ik heb wel heel veel zin om dit weekend al weer kleine stukje te gaan opbouwen met hardlopen, even kijken hoe het gaat!

niet sporten & investeren in mijzelf

Tentamens, tentamens & nog meer tentamens

Als je de podcast, ‘Heerlijk Eerlijk’ hebt geluisterd weet je dat ik afgelopen twee weken tentamen weken heb gehad. Het viel gelukkig allemaal best wel mee, ik moest er drie maken. De laatste heb ik vanochtend afgerond! Én, ik heb alles gehaald! Dat is lekker beginnen aan mijn stage volgende week!

Investeren in mijzelf

Ik doe dat eigenlijk veel te weinig. Ik ben zo’n persoon die het voor iedereen om zich heen goed regelt en altijd klaar staat voor iedereen, maar als ik dan naar mijzelf kijk dan vind ik het lastig om daar echt tijd en geld in te steken. Het gaat wel steeds beter, zeker ook na het schrijven van mijn boek, omdat ik daar natuurlijk ook diep op in ga. Maar als het om grote investeringen gaat vind ik het heel spannend en kan ik ontzettend streng zijn voor mezelf.

Toch besloot ik afgelopen week een grote investering te doen. Ik heb er een week over nagedacht, alle scenario’s uitgespeeld en ook alle stemmetjes in mijn hoofd aan het woord gelaten. Uiteindelijk heb ik besloten om naar mijn gevoel te luisteren: wil ik dit? Word ik hier blij van? Gaat het mij iets brengen? Op alle drie kon ik volmondig ‘JA’ zeggen. Dus ik besloot het te doen.

In Mei ga ik beginnen met een nieuwe cursus. En als je mijn blogs elke week leest, dan weet je dat ik eind vorig jaar de cursus: Fast Lane Business School van Sharona Bolander heb gevolgd en dat ik begin dit jaar ben gestart met de cursus: Money Unlocked van Charlotte van ‘t Wout. Nu start ik dus met een nieuwe cursus: The Transformation Nest van Merel van der Wouden! Ik ben mega excited en ben heel benieuwd wat het me gaat brengen.

niet sporten & investeren in mijzelf

Persoonlijke ontwikkeling: een vak op school?

Waarom doe ik zoveel cursussen? Het zijn allemaal cursussen voor persoonlijke ontwikkeling. En ik vind persoonlijk dat ik daar op school veel te weinig over krijg, terwijl het naar mijn mening wel ontzettend belangrijk is. Ook merk ik dat ik een beetje in mijn 20tigers-crisis zit. ‘De wereld ligt aan mijn voeten’ volgens sommigen en ‘Je kan alles nog doen wat je wilt’, maakt me soms gewoon een beetje bang. Bang dat ik niet de goede keuze’s maak. Bang dat ik altijd te veel leuk blijf vinden. De cursussen die ik afgelopen tijd heb gevolgd geven mij inzichten, vertrouwen en ontzettend veel mooie opdrachten waardoor ik mezelf beter begrijp. Sure, dit is een luxe probleem. Maar als ik dan toch de hele dag alleen op mijn studentenkamer moet zitten en de confrontatie met mezelf wel 100 keer per dag aan ga. Dan investeer ik met liefde in mezelf.

Waarom dan die twijfel? Omdat het veel geld is. ‘Veel’ is relatief natuurlijk. Voor mij was het een grote uitgave. En dat vind ik spannend. Maar als ik een ding heb geleerd van de cursus van Charlotte over ‘Money Mindset’ is dat je moet geloven dat geld altijd bij je terugkomt. Het is geen bezit, het is een middel. Iets wat je even mag gebruiken en dan weer door mag geven.

Al met al heb ik een prima week gehad. En toen ik aan deze blog begon wist ik niet zo goed wat ik allemaal op zou gaan schrijven, maar het is toch weer een mooi verhaal geworden!

Ik hoop dat jij ook een fijne week hebt gehad en dan wens ik je alvast een heerlijk weekend!

Liefs,
Maartje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant