#12 – een nieuw business idee en hoe ik omga met werkdruk

In mijn vorige weekdagboekje vertelde ik over mijn ochtendroutine en hoe mijn dagen er met stage uit zien. Ik ben gewoon continue bezig. En ik vind het leuk! En wat gebeurt er wanneer je iets leuk vindt? Dan vliegt de tijd! Dus ik kwam erachter dat mijn laatste weekdagboekje al weer twee weken geleden was, ik heb gewoon een weekend gemist denk ik, haha! Verder gaat het wel goed met mij hoor ;-). In dit dagboekje wil ik meer vertellen over een nieuw business idee die ik heb en tackle ik de vraag die ik elke dag wel minstens 3 keer hoor: ‘hoe heb jij tijd voor nog meer nieuwe ideeën, slaap jij wel?!’ Dus ik dacht, ik zal eens even beschrijven hoe ik om ga met ‘werkdruk’ en veel dingen willen doen. Komt ‘ie!

Een nieuw business idee

Naast mijn studie fysiotherapie ben ik online content creator en blogger. Ook ben ik co-founder van GRØN, de meegroeiende plantenpot die ergens in 2022 gelanceerd gaat worden. En nu wil ik daar nog iets aan toevoegen. Iets wat heel goed past bij ‘Life of Maart’, mijn blog en instagram. Maar eigenlijk een heel op zichzelf staand iets gaat worden. Ik ga het samen oppakken met een Roos, je kent haar misschien als gastblugger hier op Life of Maart. En nu gaan we samen een E-Krant maken met alleen maar duurzaam nieuws! The word is out! Het wordt echt awesome! De afgelopen drie weken zijn we al bezig geweest om nieuws, weetjes, toffe website, video’s en docu’s te verzamelen om een kleine database te creëeren. Elke week komt er een nieuwe issue uit van de online krant. Op zondag morgen verschijnt hij in je mailbox en we proberen het een leestijd van ongeveer 5-10 te laten zijn. Er staan linkjes in zodat door kan klikken en meer kan lezen.

Dit wil je! Het is gratis en je kan je op elk gewenst moment in of uitschrijven! Wil je zeker zijn dat je de eerste ontvangt? Schrijf je dan in via onderstaand formulier! De eerste mail zal je eind mei/begin juni ontvangen!

Ik heb echt mega veel zin om hier mee te beginnen en ik kan niet wachten om de eerste Happy Times te versturen!

Omgaan met werkdruk

Het is zo persoonlijk wanneer je iets als ‘druk’ ervaart. Daarom bestaat er ook geen ‘one size fits all’. Soms kan ik iets heel stressvol of druk vinden, terwijl dat voor iemand anders juist heel relaxt en overzichtelijk is. Via versa! Dat gezegd hebbende wil ik mijn visie op werkdruk toelichten. 

Zo vaak krijg ik de vraag: ‘hoe doet ze dat toch, elke keer weer meer en meer en meer dingen ondernemen’. Dat klopt. Ik doe veel. Ik prioriteer mijn bedrijven. En daar is nu wat mij betreft de perfecte mogelijkheid toe. Vanwege Corona heb ik geen/weinig reistijd meer, gaan vergaderingen opeens super snel en efficiënt en kan ik de dag precies zo indelen zodat die voor mij werkt. 

Daarnaast schakel ik sinds eind 2020 hulp in van anderen. Dat vond ik daarvoor ‘niet nodig’, ‘zonde van mijn geld’ en ‘daar ben ik niet goed genoeg voor’. Nu denk ik daar heel anders over! Ik heb elke maand geld gereserveerd om uit te geven aan coaching en ik heb dus sinds een paar weken een werknemer die samen met mij Happy Times gaat oppakken. 

Spannend? Jazeker! Het ondernemen brengt (financiele) risico’s met zich mee. Maar ik ben er van overtuigd dat dit op dit moment een hele goede keuze is voor mij. Door het op deze manier aan te pakken kan ik namelijk ‘veel’ doen en ‘veel’ gedaan krijgen! 

En dit betekend niet dat mijn hoofd nooit ‘vol’ zit en dit betekend ook niet dat ik ‘nooit druk ervaar’. Maar dit betekend wel dat ik kan doen waar ik goed in ben, overzicht heb en vertrouwen heb in hoe ik mijn dingen aanpak en opzet. 

Nogmaals, voor iedereen werkt het anders. Maar dit werkt voor mij en dit maakt mij gelukkig! Ik word zo blij van Online Content Creëeren, van delen over duurzaamheid, van schrijven over mindset en groeien. 

En als je doet wat je leuk vind, dan kan je best een hele hoop hebben. 

Rust pakken wanneer je het nog niet nodig hebt

Ik geloof hier heilig in. Want als je rust pakt wanneer het wel nodig is, dan ben je eigenlijk al te laat! 

Ik wil je bedanken voor het lezen van deze blog en ik hoop dat je er van hebt genoten! Tot volgende week met weer een nieuwe update!

Liefs,
Maartje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant