#3 – identiteitscrisis en warrige toekomstplannen

Vorige week had ik geen inspiratie en prioriteerde ik het weekdagboekje niet, maar deze week ben ik weer terug! En Ik heb best wel wat onzekerheden gehad deze week die ik graag even wil delen. Niet per se om zielig te zijn of medelijden te creëren (juist niet), maar juist om ook even te delen welke impact ‘corona’ heeft op een extraverte student. De laatste weken heb ik een beetje last gehad van een identiteitscrisis. En dat klinkt misschien wat heftig, maar ik kon even geen betere naam verzinnen. Ook wordt ik me opeens steeds bewuster van ‘de toekomst’ waar ik voor moet gaan kiezen. Met een keer knipperen ging ik namelijk van ‘lang-leve-het-studenten-leven’ naar ‘je-moet-zo-gaan-afstuderen-en-ohja-alle-kroegen-zijn-dicht-wordt-volwassen’. En heel eerlijk gezegd weet ik helemaal niet of ik dat allemaal wel aan kan.

Misschien heeft iedereen deze fase gehad, het moment dat je je opeens volwassen moet gaan gedragen, mensen (en ikzelf) opeens dingen van mij gaan verwachten en het niet meer altijd lang-leven-de-lol is. Misschien komt het nu wel drie keer zo hard aan door de lockdown die al eeuwig lijkt te duren (en ook nog geen einde in zicht is?). Misschien komt het omdat ik mega extravert ben en mensen nodig heb om op te laden (betekend niet dat ik niet alleen kan zijn, maar omringt met mensen laad ik op en krijg ik energie). Misschien ben ik de enige, maar ik wil het toch even kwijt.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik heb geen idee meer wie ik ben en wat ik wil. Mijn studie fysioterapie is leuk, maar ik zie mezelf later niet in een praktijk werken. Oke, dus dan moet ik doorstuderen. Maar welke richting dan? Echt werkelijkwaar: geen idee. Daarnaast heb ik van mijn minor ‘ondernemerschap’ een bedrijf overgehouden: GRØN. Mega leuk, samen met twee anderen en heel innovatief. VET! Maar we zijn drie studenten, dus we hebben besloten er 1 dag in de week aan te werken. Verder ben ik influencer, ofzo. In die categorie wordt ik geplaatst blijkbaar. Maar ik weet gewoon even niet meer wat ik wil posten want: ik wil posten over ondernemen, ik wil posten over mijn veganisme-journey, ik wil posten over mijn boek, ik wil posten over het hardlopen. Iedere andere influencer die ik ken heeft één specialisme of niche. En ik? Ik doe alles. Omdat ik niet kan kiezen. Om het allemaal nog doller te maken heb ik een tweede instagram account: @growthwithmaart waar ik logo’s maak voor ondernemers en mijn creativiteit uit in tekeningen met toffe quotes. En daarnaast volg ik de cursus: money unlocked over de relatie met geld (mega interessant trouwens!). Ohja, en tussen alles door probeer ik een boek te verkopen zonder uitgever en dat is gewoon stiekem best een rotklus. Dat had ik echt verkeerd ingeschat.

CRISIS!

Want wie van al deze zevenhonderd personages wil ik echt zijn? Ik wil geen afscheid nemen van dingen die ik leuk vind, maar wat ik nu doe is ook geen doen.

Als ik vanuit een helikopter-perspectief naar mezelf kijk zie ik een vrouw die niet stil kan zitten, terwijl dat niet wel geforceerd wordt. Ik zie een vrouw die in tweestrijd is met zichzelf: het alleen zijn en nieuwe dingen ondernemen om maar bezig te zijn en tegelijkertijd gek worden van alle honderd dingen die ze leuk vindt om te doen. Ik zie iemand die het zo graag goed wilt doen, maar gewoon niet weet of ze überhaupt wel op het goede spoor zit.

Het klinkt nu allemaal heel dramatisch, en je moet weten dat ik me goed en gelukkig voel. Ik ben dankbaar voor alles wat ik kan en mag doen en ik ben blij met de mensen om me heen. Ik heb ook geen depressieve of negatieve gedachtes, maar er heerst wel heel veel twijfel en onmacht. Vanalles willen doen, alles lukt net niet en dan maar wat anders proberen. En ik ben deze blog begonnen om ‘life of Maart’ te delen, dus dat zul je krijgen ook 😉

Misschien herken je je in het verhaal, dan wil ik zeggen: you are not alone.

Zo, en dan is het nu tijd om een aantal mooie momenten van afgelopen week op te noemen

  • Ik heb geschaatst op de vijver achter het huis bij mijn ouders en het was TOF
  • GRØN wordt nu steeds meer echt een bedrijf en het is mega leuk om dat van scratch op te zetten!
  • Geschaatst samen met mijn vriend en daarna thuis een sushi-date
  • Een nieuwe podcast aflevering met Floor en Fleur opgenomen (20-02 online: Heerlijk Eerlijk de Podcast)
  • Ik heb heel veel toffe tekeningen gemaakt op mijn tekentablet en ik vind dat MEGA LEUK
  • Hardgelopen over de heide
  • Mama heeft een trui gebreid (#coronaproject) en ik mocht hem hebben!
  • Ik ben weer begonnen met de 30-daagse yoga challenge van Yoga with Adrienne op YouTube

Ik word al weer helemaal gelukkig nu ik dit zo allemaal heb opgeschreven! Zo goed om daar af en toe eens stil bij te staan. Ik gebruik zelf het 6 minuten dagboek van Paper Life waar ik elke ochtend en avond dingen in schrijf. Voor bovenstaande lijst hoefde ik alleen maar even te bladeren door afgelopen week en de leuke, mooi en dankbare momenten kwamen meteen weer helemaal tot leven.

Heb jij soms ook last van chaos in je hoofd of gewoon een lichte identiteits-crisis hebben omdat je niet voldoet aan wat mensen van je verwachten, maar het ook nog spannend vind om 100% voor je eigen keuzes te kiezen dan werkt dit echt mega fijn! Maar het werkt vast ook voor iedereen die geen chaos heeft en zijn leven prima op orde heeft hoor 😉

Ik wil je een heel fijn weekend wensen en volgende week ben ik er weer met een nieuw dagboekje!

Liefs,
Maartje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant