#4 – Hoge statistieken en een heel rijk gevoel

Het was een week met vele ups en downs, maar vooral veel ups! En dat was zo gigantisch fijn na een week zoals vorige week, haha! Als je het dagboekje van vorige week niet hebt gelezen moet je weten dat ik ontzettend veel onrust eerwaarde over wie ik ‘moet’ zijn en wat ik ‘hoor’ te doen. Ik merkte dat ik last had van de chaos en door het op te schrijven en uit mijn hoofd te halen is het deze week geland. Dat betekende dat ik maandag met mega veel positieve energie en zin de week begon. En dat zette de toon, de hele week bestond uit fijne momentjes die ik in deze blog even met je wil delen.

Lente in Eindhoven!

Zondag had ik een kortingscode op mijn boek gezet en ik besloot hem nog op maandag ook door te laten lopen. Ik wist wel dat wij Nederlanders van korting houden, maar ik had niet verwacht dat ik opeens zo veel orders zou krijgen, haha! In twee dagen tijd net zo veel boeken verkocht als de twee weken ervoor, dat zijn nog eens lekkere statistieken! Ik was de hele dag bezig met orders verwerken, inpakken en versturen. Een heerlijke bezigheid al zeg ik het zelf! Het resulteerde wel in het feit dat ik ‘s avonds nog tot 1u zat te werken aan mijn nieuwe website (1 maart live omg zin in). Maargoed, dat mocht de pret niet drukken, snel slapen en morgen maar even iets rustiger aandoen!

Gaan, gaan gaaaaan!

Zoals ik maandag afsloot, begon ik dinsdag. Vol goede moed, energie en zin in de dag ging ik aan de slag. Ik ging brainstormen met Eva (vanaf vorige week houden we een wekelijkse mastermind sessie om elkaar te motiveren en te helpen in onze business), bracht alle orders van zondag en maandag naar Tour de Ville (duurzaam transport). Het zonnetje scheen en het was weer een heerlijke dag! ‘S avonds had ik hockeytraining (in tweetallen, haha!), maar super fijn om weer even onder de mensen te zijn!

Woensdag alweer, en drie keer raden wat ik deed… Inderdaad, kei hard werken aan mijn vernieuwde website! Maar ik merkte ook dat ik de afgelopen twee dagen hard had gewerkt en er dus even iets meer rust ingebouwd moest worden. Ik ging een stuk rennen, voor het eerste in korte broek dit seizoen!! En haalde boodschappen voor een grote maaltijdsalade en veganvleesjes voor op de BBQ. Want met zulk lekker weer kan je dat natuurlijk niet niét doen ;-).

Rennen met korte broek, wat een feest!

Vorige week kwam er een nieuwe podcast online (Heerlijk Eerlijk de podcast door Floor van Tuijn en Maartje Bregman) waarin we samen met Fleur (@fleurskinfoodie) gingen praten over huidverzorging EN DE STATISTIEKEN ZIJN DOOR HET PLAFOND GEGAAN! Echt bizar! Het is logisch dat wanneer je een gast uitnodigt die ook een redelijk grote following op instagram heeft dat je podcast vaker wordt beluisterd, maar deze aflevering is ruim 750x beluisterd en dat is wel echt mega mega tof!

[mocht je hem nog niet geluisterd hebben, klik op deze link om naar onze podcast te gaan]

Ik wist niet dat ik dit kon, maar het voelt fantastisch!

Donderdag! Vandaag ben ik dankbaar voor:

  • De mooie blauwe lucht
  • De gezellige avond gister met mijn huis
  • Dat ik financieel onafhankelijk ben

En dat laatste wil ik even toelichten. Ik ben namelijk ontslagen. BAM. Ik ben ontslagen. Ik ben nog nooit ontslagen. Tot vandaag. Ik vond het stom, jammer en tegelijkertijd ontzettend begrijpelijk. Ik denk ook dat dit de juiste keuze was, ook voor mij. Maar dat is in het begin altijd nog zo moeilijk te begrijpen. Maargoed, ik besloot mijn financiën eens onder de loep te nemen want de afgelopen maanden (jaren) zorgde ik gewoon dat er niet meer uit ging dat erin kwam, maar wat er precies in en uit ging, maakte me niet zo heel veel uit. I know, ben ik niet trots op. Maar het tij is gekeerd en ik heb grip op geld!

Ik heb een excel (meerdere) waarin ik terug ben gaan rekenen tot 1 januari 2021 en vanaf deze week heb ik elke donderdag een ‘money date’ (thanks Celine Charlotte voor dit begrip, bekt zo lekker!) met mezelf waarin ik mijn excelletjes update. Eindelijk heb ik echt helder in beeld wat ik verdien en waar ik het aan uit geef. Ik moet ook wel, want mijn vaste ‘salaris’ van mijn werk valt dus weg.

Ik ben rijk

Eerst vond ik dat heel spannend en eng en dacht ik dat ik het nooit zou redden zonder mijn vaste inkomen. Maar ik ben van mindset veranderd en ik voel me nu dus al twee dagen super super rijk.

Rijk dat ik mag doen wat ik het liefste doe, rijk dat ik in een mooie kamer woon die ik zelf kan betalen, rijk dat ik lieve mensen om mij heen heb die mij no-matter-what steunen. En ik voel me rijk omdat ik geloof in wat ik doe. Dat ik geld kan verdienen met de wereld groener maken. En dan heb je toch het mooiste beroep dat er is?

Het was een week waarin ik mezelf ben tegengekomen, ik ben gevallen, ik ben opgestaan en nu huppel ik het weekend in!

Ik hoop dat jij je ook rijk voelt (zo ja, laat hieronder even een reactie weten op welke manier jij je rijk voelt, vind ik tof om te lezen!)

Heel veel liefs,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant