#6 – insta-angst en een paar dagen Ameland

Afgelopen week struggle ik een beetje als het om instagram gaat. Ik wilde vanalles delen, had grote plannen en veel waarde en kennis te delen. Maar aan de andere kant had ik een aantal samenwerkingen lopen die ook deze week gepost moesten worden. Tegelijkertijd was ik heel bang om volgers te verliezen, werden mijn stories iets minder goed bekeken dan normaal en twijfelde ik aan alles wat ik deed. Iedereen was nu reels en tiktoks aan het maken, aan het spreken op clubhouse en ik had het gevoel dat ik alles moest bijbenen om ‘er bij te horen’. Zoals je begrijpt zat ik enorm in mijn hoofd, waren het geen hele positieve gedachtes en werkte dat juist eerder tegen mij dan voor mij. Gelukkig had ik een paar dagen naar Ameland geboekt met twee vriendinnen en toen ik woensdag in de auto stapte en we naar het Noorden reden, kon ik alles een beetje loslaten. Eerst eens even goed gaan genieten hier.

Het spelletje dat instagram heet

Voor ik over mijn fantastisch stormachtige Ameland reis vertel, wil ik nog even terug komen op mijn insta-angst. Bang om het verkeerde te posten, bang dat ik niet ‘leuk’ of ‘grappig’ genoeg ben en bang dat ik niet mee kon komen met de trends (aka tiktok en reels). En dat terwijl ik vanaf begin deze maand volledig financieel afhankelijk ben van mijn instagram pagina omdat ik ben ontslagen bij mijn werk ivm Covid. Niet echt een handige periode om onzeker te zijn dus!

Ik had een goed gesprek op dinsdag met Eva, een leeftijdsgenootje met een eigen onderneming waar ik een keer in de week mee brainstorm en klets. Ze gaf me een pep-talk en vertelde dat ik vooral mijn verhaal op mijn manier moest gaan uitdragen en dat het vergelijken nergens voor nodig was. Je ziet immers alleen de succesverhalen en de succesvolle posts/stories/reels. De rest filtert het algoritme allemaal weg, waardoor het lijkt alsof je de enige bent die niet altijd twee miljoen vies op een reels heeft. Het was een heel fijn gesprek en ik merkte dat het echt even een boost gaf en ik er weer vol tegenaan kon!

Mindset is alles

Donderdag gaf ik een online presentatie over bloggen en geld verdienen met instagram aan startende ondernemers. Een van de meiden vroeg: ‘ja maar, ik heb pas 200 volgers, hoe kan ík nu impact maken?’ Ik had mijn woordje meteen klaar. Vertelde ook dat ze zich moest inbeelden om voor een groep van 200 man te gaan staan. En dat tevreden zijn een mindset is. Als je nu niet tevreden met met 200 volgers, ga je ook niet tevreden zijn met 2 duizend, 2 honderd duizend of 2 miljoen volgers. Want er zijn ALTIJD mensen die meer volgers hebben, meer geld verdienen, meer impact hebben en cooler zijn. En dat is een stukje mindset. Tevreden zijn is een kunst op zich. En toen ik dat vertelde, toen ik haar zo vertelde hoe het zat, toen opeens voelde ik mijn schouders ontspannend. Ik deed precies hetzelfde als deze ondernemer. Ik was niet tevreden omdat anderen het naar mijn idee beter deden.

Het gaat niet om ‘beter’ zijn of elke dag groeien. Het gaat erom dat je voldoening haalt uit wat je doet en ontzettend gelukkig en dankbaar bent voor alle mensen die je wél mag inspireren.

Ameland en Evert

Als je mijn instagram volgt dan heb je waarschijnlijk wel gezien dat ik lekker een paar dagen naar Ameland ben geweest. Een vriendin van mij heeft daar een vakantie huisje en wij mochten daar twee nachtjes verblijven, ideaal! Het was zo fijn om even andere muren te zien ;-). De eerste dag hebben we lekker gekookt, spelletjes gespeeld en gechillt in het huisje. We hadden er een lange reisdag opzitten en waren toe aan rust.

De volgende dag stonden we redelijk vroeg op en trok ik mijn hardloop pak aan. Er stond een 45 minuten loop op de planning en Isabelle wilde wel mee fietsen. Maar er was nog iemand die wel even langs wilde komen: Evert ;-). De storm liet zich door niks of niemand tegen houden. Het was lopend nog beter te doen dan op de fiets! Maar het was prachtig! Ook al verstonden we elkaar de helft van de tijd niet door de wind en zit er nog steeds zand in mijn oren. De omgeving was prachtig en ik ben zo blij dat we lekker zijn gegaan!

In de middag kwam er nog een andere vriendin langs. We besloten toch weer naar buiten te gaan. Naar de vuurtoren en door het bos, we hebben het wandelen echt ontdekt het laatste jaar, zo fijn! We liepen naar buiten vol goede moed, maar we hadden nog geen twee stappen gezet of we werden weer terug naar binnen geblazen, haha! De storm was nu op zijn sterkst, maar we lieten ons niet tegen houden. Als leunend tegen de wind in zette we stapjes richting de vuurtoren.

Het was fantastisch! Ik heb echt zo genoten deze dagen. Ik kan het echt iedereen aanraden om even in een ander huis te gaan zitten voor een paar dagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

Life of Maart week dagboekje #10

man man man, wat was het weer een week! De introductie dagen zijn begonnen, de eerste lessen zijn ingepland, mijn werkboek is af en naar de drukker én ik heb lange dagen in de winkel gestaan om te werken.

Lees artikel »

Misschien vind je dit ook interessant