#7 – Stemmen, nieuw haar en trainen op de baan

Deze week stond natuurlijk in het teken van de verkiezingen. Eerst überhaupt natuurlijk het gaan stemmen, en dan natuurlijk het liefst op een vrouw (van kleur). Maar de tweede helft van de week ging het over de uitslag. Ik weet zelf nog niet zo goed wat ik er van vind en of ik er überhaupt nu meteen iets van moet vinden. Gelukkig gebeurde er nog meer deze week. Ik stond voor het eerst op de baan (zo’n ding van atletiek, waarvan ik dacht dat het alleen maar voor wedstrijd lopers was) en ik ging naar de kapper voor een totale metamorfose!

Begin van de week wilde ik wel een soort van mijn stem laten horen over de verkiezingen, zonder dat ik wilde beïnvloeden wat anderen zouden gaan stemmen. Sommige influencers zag ik heel groots promoten voor welke partij ze zouden gaan, maar ik vind eigenlijk vooral dat je jezelf goed moet inlezen en moet gaan stemmen op de partij waar JIJ je het beste bij voelt. Ik heb uiteindelijk gestemd op de nummer 12 van Partij van de Dieren, uiteraard een vrouw 🙂 En ik ben dus ook heel blij met dat PvDD zo is gestegen, win dus! Aan de andere kant vind ik het wel heel jammer en best onbegrijpelijk dat er – als je verder uitzoomt – heel weinig links is gestemd. Maargoed, ik kan er niks aan doen en de komende vier jaar moeten deze partijen het waar gaan maken en ik heb er wel vertrouwen in dat ook de midden en rechtse partijen gaan inzien dat klimaatverandering niet iets is waar je je aan kan adapteren of voor je uit kan schuiven. Tot zover mijn politieke mening, tijd voor leuk nieuws!

Trainen op de baan

Afgelopen week heb ik voor het eerst (oke op wat clinics na) op de atletiekbaan getraind! Ik kreeg een schema, een baan en een buddy toegewezen (alles volgens de regels uiteraard) en zo stond ik Maandag om 13u met een hele hoop zin en ook echt wel wat zenuwen op de baan, haha! Gelukkig had ik een hele toffe buddy en samen liepen we 4x 1000m (2,5 rondje op de baan) en daarna 3x 200 (een half rondje). Ook deden we van te voren een klein halfuurtje loopscholing; verschillende oefeningen om de looptechniek te verbeteren. Het was fantastisch! Woensdagavond mocht ik weer, dit keer maar een uur, dus ik besloot naar de baan warm te lopen en terug dus uit te lopen zodat ik echt een uur op de baan had voor de training. En heel eerlijk, achteraf was dat misschien iets te enthousiast, oeps! haha! Ik liep op de baan 4x 300m, 5x 200m en 5x 100m en dat klink misschien weinig, maar het is echt flink! Ik ben niet zo snel, ik ben meer een duurloper dus deze oefeningen zijn ontzettend zwaar en goed voor mij! Zeker iets waar ik de komende weken (maanden, jaren?) echt wel mee door wil gaan dus!

Een nieuw kapsel

Man man man wat was ik hier aan toe. Door Corona (en door mezelf uiteraard), al ruim anderhalf jaar niet naar de kapper geweest en dat was, zacht uitgedrukt, goed te zien. Mijn haar was lang, wat ik fantastisch vond. Maar ik was op een punt aangekomen dat ik het eigenlijk nooit ‘los’ droeg omdat dat er niet uit zag en dus altijd of een staart of een halve knot in had. Ik wilde gewoon weer los haar! Ja i know, een luxe probleem. Maar toen de kappers weer open gingen besloot ik Maartje te berichten wanneer ze een plekje voor me had. Toen Floor met het idee kwam om voor een totale metamorfose te gaan #uitmijncomfortzone was ik eerst heel sceptisch en vooral niet serieus. Maar toch bleef het idee in mijn hoofd hangen, ben ik pinterest gaan afspeuren naar coole korte bob’s en heb ik na 1,5 week twijfelen besloten om er voor te gaan: IK GA KORT!

En ondertussen heb je denk ik allang gezien hoe het eruit ziet, want mijn post en mijn reels gingen door het dak! Zoveel lieve reacties, echt geweldig!

Hieronder nog even het verschil tussen hoe het was en hoe het nu is, blijft toch wel een flink verschil 😉

Zo en dan is het nu tijd om aan de margarita’s te gaan met een vriendin, HET IS WEEKEND!

Liefs,
Maartje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant