#8 – een nieuwe baan, een PR op de halve marathon en ik heb ‘reels’ ontdekt

Deze keer in mijn weekdagboekje neem ik je mee in mijn nieuwe baan, want sinds ik ontslagen ben eind februari ben ik creatief geworden om toch mijn huur te kunnen betalen. Heb ik deze week een toffe nieuwe functie op instagram ontdekt (en wellicht lichtelijk verslaafd aan geworden) en liep ik onverwachts een persoonlijk record op de halve marathon! We leven op het moment nog steeds in lockdown en ik moet zeggen dat het ondertussen zijn tol wel begin te eisen, maar toch probeer ik me te blijven focussen op de leuke dingen die ik in de week heb gedaan en ik neem je daar graag in mee. Onthoud dus wel altijd dat er heel veel momenten deze week zijn geweest waarin ik me verveelde, gek werd van mijzelf omdat ik mezelf op 12m2 dag in dag uit moet vermaken en ik van gekkigheid niet meer weet wat ik soms moet doen nu ik nog maar 1 dag in de week school heb. Maargoed, de leuke dingen dus:

Een nieuwe baan!

Zoals je wellicht in mijn post afgelopen maand hebt gelezen ben ik ontslagen bij Deense Kroon, de kledingwinkel waar ik anderhalf jaar heb gewerkt, vanwege covid. Het is mega zwaar voor alle kleine bedrijven, dus ook bij ons moest er helaas bezuinigd worden. En in dit geval was het dus mijn baan die eraan onderdoor ging. Ik heb daar echt wel even van gebaald, maar zoals ik van vele van jullie al hoorde onder mijn post: ‘waar de ene deur dicht gaat, opent een ander’. En zo was het precies!

Ik vind illustreren, grafisch vormgeven en branding altijd al mega interessant. Ik was er al een kleine maand mee bezig om het uit te proberen, maar sinds deze maand heb ik ook echt een eigen pagina op mijn website (bekijk hem hier) waarin ik mij als grafisch vormgever en illustrator aanbied als dienst. Je kan dus door mij een logo of illustratie laten maken. Ik heb ondertussen al ruim 10 logo’s voor bedrijven mogen maken en ook 3 tekeningen. Op het moment ben ik ook bezig om een grafische weergave van een sollicitatie procedure te maken voor een bedrijf uit Eindhoven. Het is op ZZP basis en ik vind het heerlijk om zo mijn creativiteit te uiten in iets waar ik anderen mee kan helpen!

Daarnaast kreeg ik een berichtje van Sharona Bolander, ze is business coach en ik ken haar eigenlijk uit de sportwereld. We hebben samen bij ‘Asics Frontrunners’ gezeten en ze heeft mij een keer geïnterviewd voor de Dam tot Damloop. Ze vroeg of ik niet voor haar een paar uur per week wilde komen werken om content te maken en te helpen bij grafische klussen. ZEKERWETEN! Ik greep het met beide handen aan en voor een aantal uur per week heb ik nu dus ook weer wat te doen, ik vind het fantastisch!

En ik heb natuurlijk nog mijn instagram waar ik nog steeds geld mee verdien, als zogenaamde ‘influencer’. Ik ben nog steeds wel heel strikt met de merken met wie ik samenwerk: ze moeten duurzaam en innovatief zijn voor een betere planeet.

Als laatste inkomstenbron heb ik nog de verkoop van mijn boek. Het gaat echt met ups en downs qua verkoop. Ik hoop gewoon dat snel de boekenwinkels weer open gaan zodat ik ze daar lekker neer kan leggen. Maar tot die tijd zul je nog een paar keer week stories zien van hoe geweldig mijn boek is, want dat ding verkoopt zichzelf niet ;-). Mocht je nu denken: ‘ohja die had ik eigenlijk al een tijdje op mijn wishlist staan!’ je kan mijn boek via deze link kopen 🙂

Ik heb Reels ontdekt

Er is sinds een klein jaar denk ik een nieuwe functie op instagram waarop je korte video’s (tot max 30 sec) kunt delen. Eerst vond ik het maar stom, ik heb ook heel bewust geen tiktok account omdat ik niet ‘nog een social media kanaal’ wilde. Toch was er afgelopen week een moment waarop ik echt niks te doen had. Mijn school dag voor de week zat erop (Maandag) en ik had eigenlijk nergens zin in. Ik kreeg van iemand een filmpje doorgestuurd, via instagram reels en toen ben ik verder gaan scrollen. En toen, plots, was het een half uur later en zat ik met een big smile op mijn stoel, mensen zijn zo creatief echt geniaal! Dat wilde ik ook proberen, en zo ging ik aan de slag. In een week heb ik denk ik wel vijf reels gemaakt, waarvan mijn best bekeken nu ruim 21K views heeft. Een gemiddelde post van mij wordt zo’n 10K keer bekeken dus dit was een flinke verdubbeling, bizar!

Ik vond het leuk en ontdekte dat ik zo mijn bereik kon vergroten om mijn boodschap en missie over te brengen. Mocht je benieuwd zijn, check vooral mijn instagram even om te bekijken wat ik tot nu toe heb gemaakt 🙂

Een PR op de halve marathon!

Zaterdag stond er een halve marathon op de planning. Ik had er eerlijk gezegd niet per se heel veel zin in, maar ik had beloofd om te hazen (een term in het hardlopen die wordt gebruikt voor een persoon die iemand anders helpt zijn streeftijd te halen) op 1:45, dus ik had me klaar gemaakt en we begonnen bij ‘de put van mie pils’. Hoe Brabants wil je het hebben, haha! Ik liep samen met Saar, zij wilde graag een uur en drie kwartier lopen op de halve en dat was een tijd die voor mij wel goed te doen was, ik zou dus het tempo aangeven en zo haar motiveren om door te gaan. Maar wat er gebeurde, we liepen weg op een veel te hoge snelheid. Ik gaf dat aan Saar terug en die zei alleen maar: ‘het gaat eigenlijk wel goed, zullen we dit tempo gewoon vasthouden en kijken waar het schip strandt?’ Oke dat was even schakelen, want nu werd het voor mij ook een uitdaging om het tempo vast te houden!

Maar samen liepen we door. De eerste 10 kilometer hebben we nog wel wat kunnen kletsen, daarna werd het zwaarder en liepen we zwijgend naast elkaar. Hetzelfde ritme, dezelfde snelheid. Het was zwaar, dat zeker, maar doordat je naast elkaar loopt ging het ook wel weer vanzelf. Toen we op 17KM waren en voor haar die 1:45 dus allang binnen het visier lag kwam ik erachter dat mijn PR (toen 1:41:41) ook binnen handbereik was. Ik vroeg haar of ze het goed vond dat ik ging proberen om die te verbreken. Ze reageerde met dat ik dat zeker moest doen en lekker voor mijn PR moest gaan. Ik versnelde licht, maar bleef gecontroleerd lopen. Ik merkte dat mijn ademhaling wel echt zwaarder werd, ik voelde het lood langzaam in mijn benen lopen en ik merkte dat mijn techniek door mijn vermoeidheid niet meer optimaal was. Toch bleef ik doorlopen en focussen. Omdat we samen liepen had ik geen oortjes in, dus het was echt ik en de vogels om mij heen. Geen stampmuziek of andere motivatie-boosters dus haha! Nog 1.700m tot de finish, nu werd het echt zwaar. Mijn ademhaling werd gehijg en klonk waarschijnlijk verre van charmant. Mijn bovenbenen voelde bij elke stap alsof ze aan de grond geketend zaten. Maar ik wilde niet opgeven, ik was nu zo dichtbij. Ik zag alleen nog maar de horizon, mijn armen die langs mijn lichaam zwaaide en de paaltjes aan de zijkant van het fietspad die voorbij vlogen. Elke 200m keek ik op mijn horloge of ik er al was. Nog 500. 400. Mijn buik begon nu ook te protesteren. 300. 200. Ik voel me een beetje duizelig worden. 100. De laatste stappen! FINISH! Ik drukte mijn horloge uit en pakte de eerste boom die ik kon vinden zodat ik niet omviel. Nadat dat niet echt werkte besloot ik op de grond te gaan zitten. Ik weet, vanuit fysiologisch perspectief, dat dat niet per se de beste optie is. Maar het was op dat moment even de enige voor mijn gevoel. Ik keek op mijn klokje: 1:40:50. O. M. G. Ik bleef zitten en wachtte tot saar ruim een minuut later over de finish kwam. Zij had net onder de 1:42 gelopen, wat echt bizar snel is voor een van haar eerste halve marathons dus ik was echt zo trots op haar!

Samen liepen we naar de auto, daar trokken we snel een dikke winterjas aan, kon ik wat uit mijn bidon drinken en zij had een appeltaart gebakken dus we hebben meteen maar even die kcal weer aangevuld ;-).

Het was een mooie afsluiter voor een fijne week.

Kom maar op met de volgende, het weer zijn zomerse temperaturen aan te nemen en ik ga kamperen met mijn ouders, nu al zin in!

Tot de volgende!

Liefs,
Maartje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

DIY: Bergenmuur

Zoals je misschien op mijn instagram voorbij hebt zien komen ben ik recent verhuist naar een appartement met een hockeyvriendin. Mega gaaf om de stap

Lees artikel »

Misschien vind je dit ook interessant