Alles wat je wilt weten over tweedehandskleding kopen

Ruim een jaar geleden heb ik besloten geen nieuwe kleding meer te kopen en over te gaan op tweedehands. Als ik een kledingstuk echt niet tweedehands kan vinden, dan mag ik van mezelf de milieubewuste versie kopen. Voor mij was het een experiment. Zou het me lukken er iedere dag leuk uit te zien, zonder nog een kledingwinkel in te stappen? Het antwoord is ja! En het is veel makkelijker dan ik ooit had gedacht.

Ik koop mijn kleding vooral op United Wardrobe, Vinted, en Marktplaats. Met allemaal heb ik nog geen slechte ervaringen. Het ergste wat me tot nu toe is overkomen is dat een kledingstuk te groot of te klein is. Dan vraag ik eerst in mijn omgeving of iemand intresse heeft en anders verkoop ik het zelf weer online. Ik zoek ook vaak op dingen in de buurt, zodat het niet verstuurd hoeft te worden, maar tot nu toe lukt het me niet om alles zo dichtbij te vinden.

Als ik in een wat grotere stad ben zoek ik vaak tweedehandswinkeltjes op. Veel steden hebben winkels waar mensen zelf hun kleding naartoe kunnen brengen en een deel van de verkoopprijs terugkrijgen. Verder zijn er ook tweedehands winkels waar ze de kleding in bulk inkopen, deze zijn vaak ook wat goedkoper. Ik vind het ook superleuk om met wat vriendinnen naar een tweedehandswinkeltje te gaan, je weet nooit wat je gaat vinden! En bovendien vind ik het heerlijk om mijn creativiteit te gebruiken. Samen vind je toch vaak net weer wat andere dingen dan je in je eentje had gevonden.

>> Lees ook: met deze tips is thuiswerken een eitje!

Ik heb ook Roos – een andere gastblogger op lifeofmaart.nl – gevraagd naar haar tips voor tweedehands kleding. Ze heeft een hoop leuke tips die ze met ons wilt delen!

Roos:

Ik ben nogal nieuw op het gebied van tweedehands kleding kopen, maar ik ben er steeds bewuster mee bezig. Het eerste wat ik vaak doe, is op internet kijken welke tweedehands kledingwinkels er in de buurt zijn. Dit doe ik vooral voordat ik met vrienden of familie naar een (grote) stad ga. Dan kijk ik of er in plaats van de standaard winkels waar ik meestal heen ging ook tweedehands opties aanwezig zijn. Ik sla de adressen dan op in mijn telefoon en daardoor kan ik er gemakkelijk langs lopen als ik in de stad ben. Ideaal!

>> lees ook Pompoen uit de oven met spinazie

Verder doe ik de laatste tijd ook vaak aan kledingruilen met vrienden of familie. Zo lenen mijn vriendinnen en ik vaak galakleding van elkaar en ruilen mijn zus en ik soms permanent kleding met elkaar. Het enige struikelpunt hierbij kan zijn dat je elkaars maat moet hebben. Maar mocht je vriendinnen, zussen of familieleden hebben die ongeveer dezelfde bouw hebben als jij? Ik zeg doen! Vaak ligt er kleding op de plank die ze toch niet vaak gebruiken en die je dan of kan overnemen of een keer voor een bepaald feestje, evenement of gala kan lenen. Scheelt veel geld en maakt dat de kleding meer gebruikt wordt. Win-win situatie dus.

Last but not least zijn er tegenwoordig ook veel tweedehands webwinkels te vinden. Je hoeft het maar even in te typen op internet en je vindt een reeks aan kledingwinkels die tweedehands kleding verkopen. Zelf heb ik dit nog nooit gebruikt (zoals ik zei, ik ben nog een groentje), maar ben zeker van plan me hier later meer in te verdiepen.

Bedankt Roos voor de mooie aanvulling op mijn blog, ook ik heb zeker iets aan deze tips! Ik hoop dat jullie het een leuke en leerzame blog vonden en laat het vooral weten in de reacties als je nog meer tips hebt voor tweedehandskleding (en shoppen!).

Liefs,

Esther

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

Best gelezen blogs

de Duurzame Kerst Gift Guide 2020

De feestelijkste maand van het jaar komt er weer aan en dat gaan we – hoe dan ook – vieren! Het is het seizoen van geven, liefde en samen zijn. En omdat het voor veel mensen om geven gaat dit seizoen leek het mij leuk om duurzame cadeau’s bij elkaar te zoeken, van lokale ondernemers en met een verhaal. Ik presenteer: de Duurzame Kerst Gift Guide 2020!

Lees artikel »

Misschien vind je dit ook interessant