BOEK: De kracht van teruggeven

Dit is m’ dan, de titel van mijn boek! In mijn week dagboekje van afgelopen week kan je teruglezen hoe we (ik en Floor) hier op zijn gekomen. Ik heb zoveel potentiële titels bedacht de afgelopen paar maanden, maar nu had ik eindelijk het gevoel; YES, DIT IS HEM! Maar in deze blog ga ik het niet over de titel hebben, ik ga je meenemen door het boek heen, waar gaat het eigenlijk over? Wat kan je verwachten van het boek?

Het boek bestaat uit drie thema’s: Duurzaamheid, Fitheid en Gezondheid. En deze thema’s bevatten verschillende hoofdstukken over de afzonderlijke onderwerpen. Het is een boek met veel feitelijke kennis, cijfers en weetjes en die worden versterkt door mijn persoonlijke ervaringen in de vorm van anekdotes.

Foto: Willemijn Louws @yellow.content

De inhoud

In het hoofdstuk over duurzaamheid ga ik in op verschillende dingen zoals: is duurzaam echt duur? Hoe zit dat met vlees, vis, zuivel maar ook palmolie en soja. Een stukje over de kledingindustrie en fast-fashion en daarnaast een stukje over plastic, verpakkingen en zero-waste. In het hoofdstuk over fitheid ga ik eigenlijk in op drie thema’s: fysieke fitheid, slapen en mentale fitheid. Hierin komt ook een stukje ‘fysiotherapeutische benadering’ naar boven en deel ik mijn ervaringen rondom hardlopen en de marathon die ik liep. Slapen is een verborgen kracht, en die kracht ga ik uitgbreid beschrijven + heel veel tips en tricks voor een betere nachtrust. Het stukje over mentale fitheid vind ik misschien nog wel het meest spannend van het hele boek. Er rust best wel een taboe op, maar ik probeer je mee te nemen in onderzoeken en feiten en daarnaast mijn ervaring met betrekking tot (vooral) social media. Het laatste deel gaat over gezondheid, ik neem je mee in de wondere wereld van de hormonen, voedingsstoffen en als laatste vertel ik je over ‘geluk’. Want hoe definieer je geluk? En kan je altijd wel gelukkig zijn? Wanneer kan je spreken van geluk?

Het werkboek

Naast het boek komt er in het parallel een e-book met opdrachten, het werkboek. In dezelfde thema’s (duurzaamheid, fitheid en gezondheid) heb ik allemaal opdrachten gebundeld zodat je direct aan de slag kan met de informatie uit het boek. Voorbeelden van opdrachten zijn bijvoorbeeld: je eigen solide deodorant maken, een alfabet workout, ontspanningsoefeningen, een slaap tracker en 10x mijn favo vegan receptjes. Dit werkboek kan je dus tijdens dat je het boek aan het lezen bent er naast houden, maar je kan het ook los als een opdrachten-boek zien.

Foto: Willemijn Louws @yellow.content

Inkijkexemplaar

Op dit moment ben ik bezig met een inkijkexemplaar, ik verwacht dat die eind van deze maand af is en dan kan je die gratis downloaden op mijn website. Dat geeft je nog een beter beeld over wat je nu precies kan verwachten. Ook tegelijkertijd heel spannend voor mij natuurlijk, maanden lang werken en dan gaan mensen meteen hun mening vormen! Maargoed, dan kan ik vast een beetje oefenen voor als het echt uit komt ;-). Er komt een inkijkexemplaar van zowel het werkboek als het echte boek! Beide zijn ook los te bestellen uiteindelijk, maar als je ze in een bundel koopt krijg je een beetje korting van mij. Omdat het natuurlijk echt bedoeld is om samen te lezen en mee aan de slag te gaan!

Beschikbaar

Het werkboek is al vanaf 10 augustus beschikbaar omdat dan mijn nieuwe website incl webshop live gaat, het boek laat nog even op zich wachten. Ik ben nog druk aan het schrijven, daarna moet alles gecontroleerd worden op o.a. spelling en grammatica en daarna moet het naar de drukker. Ik hoop dat het boek begin december op de mat valt! Wel is al vanaf 10 augustus het boek te pre-orderen. Dat is voor mij voor mij ook een fijne indicatie hoeveel boeken ik moet bestellen (al heb ik met de prijs natuurlijk al wel rekening gehouden met een minimale afname) en voor jou natuurlijk leuk dat je jezelf een cadeautje kan geven in de feestmaand! Ik heb nog allemaal verrassingen en leuke ideeën voor de mensen die hem pre-orderen, maar hier zal ik in een andere blog uitgebreid op terug komen!

Voor nu hoop ik dat ik je een beetje heb kunnen meenemen door mijn boek heen, ik ben er in elk geval nu al ontzettend trots op en ondanks dat er nog kei hard gewerkt moet worden deze zomer ga ik er alles aan doen om te zorgen dat hij in december op de mat valt! Ik ben benieuwd, wat denk jij als je dit zo leest? Interessant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant