Challenge: Daily Mile in April

De daily mile, afgelopen zomer liep ik hem ook & wat vond ik het chill! Ik deed dat samen met mama toen we op vakantie waren 4 weken lang, ik had al bedacht; dit wil ik doorzetten. Maar dat is dus uiteindelijk niet gelukt. Dit is natuurlijk een perfecte kan om het weer eens een maandje op te pakken dacht ik zo, dus IK DAAG JOU UIT om met mij mee te doen! En er vallen prijzen te winnen kan ik je vast verklappen, lees je mee?

De challenge

Je gaat elke dag 1.6 km (= 1 mile) hardlopen, begin de dag ermee, sluit ermee af, loop het in je lucht pauze of als je even geen concentratie hebt. Het voordeel aan een mile is dat het ongeveer 10 minuutjes in beslag neemt en ‘geen tijd’ hebben is dus geen excuus. Zeker als je thuis werkt, maar toch iets wilt doen aan beweging is dit een ideale oplossing.

Waarom één mile?

De daily mile is van oorsprong bedacht voor kinderen op scholen om ze meer te laten bewegen, zo willen ze ervoor zorgen dat kinderen fitter, gezonder en vrolijker worden. Ondertussen is het ook overgewaaid naar de ouders, vrienden en familie, het geldt voor iedereen dat een kwartiertje hardlopen per dag goed is voor de gezondheid en het concentratievermogen. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat het de cardiorvespiratoire conditie en het cognitief welzijn verbeterd door het lopen van de daily mile.. Het zou zelfs zo zijn dat het preventief werkt tegen obesitas bij kinderen! Al met al, een mooie reden om eens uit te proberen dacht ik zo! Wie niet waagt wie niet wint, toch! Oh, en over winnen gesproken, als je mee doet kan je té gekke prijzen winnen!

Zo kan jij mee doen

Jij kan met mij mee doen, loop van 1 april t/m 30 april elke dag één mile en deel het op social media met de hashtag #dailymilewithmaart (tip: copy en paste hem nu en zet het in je notities, dan kan je het makkelijk terug vinden!). Het zou super tof zijn als we samen lekker gezond kunnen blijven en elkaar kunnen motiveren. Elke dag zal ik iemand in mijn story reporten die de hashtag gebruikt!

Dit kun je winnen

Elke week wint de meest originele of enthousiaste post een prijs, elke keer iets anders, maar allemaal in het teken van; duurzaamheid, voeding en/of hardlopen. Dat wil je! Welke prijzen er precies te winnen zijn houd ik nog even geheim, maar ik beloof je dat het het zeker waard is!

Ik hoop natuurlijk dat jullie met zijn alle massaal meedoen, dan lopen we samen April door! Voor je het weet is het alweer mei 😉

Gebruik in jouw foto’s en story’s #dailymilewithmaart & dan zien we elkaar op ‘the gram’!

Liefs,

Maartje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant