De Kracht van Teruggeven - het werkboek

Door voor jezelf te kiezen, kies je bewust voor een betere wereld. Ontdek wat de kracht van teruggeven voor jou kan betekenen en bestel het boek nu voor maar €15,95!

De tijd vliegt voorbij, het jaar is voorbijgevlogen. Je hebt het gevoel dat je wordt geleefd in plaats van dat je je eigen keuzes kan maken. Je wilt het graag goed doen. Goed voor anderen zorgen, goed presteren, een fijn salaris om van te kunnen leven en op vakantie te kunnen gaan. Maar je wilt jezelf niet verliezen. Je weet het wel, maar toch merk je soms dat de druk best wel hoog ligt. Fit zijn, maar ook gezellig meedoen met je vrienden. Gezond eten, maar ook niet ‘de moeilijke’ willen zijn in sociale gelegenheden. Duurzaam leven, maar eigenlijk niet zo goed weten waar je moet beginnen. En dat allemaal zonder dat je te veel wilt opvallen. Je wilt gewoon het beste doen. Maar voor je gevoel heb je het gewoon even allemaal niet meer op een rijtje en het is een grote chaos van gedachtes in jouw hoofd.

Tijd en geld zijn schaarste. We kunnen het maar een keer besteden. Als je een aankoop doet of ergens je tijd in besteed wil je er zeker van zijn dat het het waard is. Je bent misschien wel opzoek naar structuur, richtlijnen en antwoorden. ‘Je leven op orde krijgen’ is een zin die vaak door je hoofd heen spookt. En dan heb je nog iets wat we met zijn alle ‘sociale media’ noemen, terwijl het soms verdomd alleen kan voelen, achter je schermpje inclusief filter.

Ik ben van mening dat jij al heel goed weet wat je wilt, maar dat het er nu niet uit komt. Dat jouw potentieel niet optimaal benut wordt. Dat kan komen doordat je het misschien al die tijd vanuit een ander perspectief hebt bekeken, net de linkjes niet hebt weten te leggen of gewoon simpel weg de tijd niet hebt gehad om echt even rustig na te denken of stil te zitten. Het is tijd om voor jezelf te kiezen. Ga op avontuur en ontdek jouw warme en groene hart.

Bij aankoop van een boek of een werkboek plant ik een boom via de stichting ‘one tree planted’. Ondertussen staat de stand al op:

0
Aantal bomen geplant

“Een boek, dat is zooo 19e eeuw, toch?” Wat mij betreft niet. Juist even afschakelen van dat scherm, terug naar pen en papier kan juist heel krachtig zijn. Geen honderd meldingen, to-do lijstjes of herinnerinen die voorbijschieten of plotselingen app’jes van vriend(in) lief. Even terug kruipen in je schulpje met een boek. Pak er een kopje thee bij, kruip onder een dekentje of misschien plof je wel lekker op de bank bij kaarslicht. De kracht zit hem in de korte momentjes die je elke dag even voor jezelf neemt.

De Kracht van Teruggeven is een werkboek, een praktische gids voor een duurzamere, fittere en gezondere levensstijl. Dit betekent niet dat je in dit boek een gouden formule gaat vinden. Dit betekent wel dat je opdrachten, tools en recepten aangeboden krijgt op een gouden bordje. Wat je daar vervolgens mee doet, dat is aan jou. Je kan het werkboek dus zo interpreteren als dat je zelf wilt. Waar de ene op zoek is naar concrete tips voor een duurzamere levensstijl en daar meteen mee aan de slag wil, is de ander misschien op zoek naar inspiratie om duurzamer te leven. 

Je gaat echt aan de slag. Want er kunnen wel honderd mensen zeggen wat je moet doen, maar door echt te ervaren kan je impact maken. Begin met jouw favoriete opdracht, begin bij de eerste oefeningen of juist bij de laatste. Start ergens en geniet van alle mogelijkheden die je hebt.

Het werkboek bevat opdrachten die je overal kan uitvoeren. De opdrachten zijn ingedeeld in categorien, maar er zit geen vaste volgorde in. Je kan dus zelf kiezen welke opdracht je wanneer doet. Ook is het fijn om iets langer na te kunnen denken over sommige opdrachten, dus pak ook echt die tijd ervoor! De opdrachten staan in het teken van jou laten nadenken over de keuzes die je maakt. Vragen die kunnen helpen om jouw leven misschien wel iets meer inzicht te krijgen in hoe je jouw leven zou willen leiden en het minder ‘geleefd’ wordt.

Na het lezen van dit boek…
… Weet je wat je zelf kan ondernemen voor een duurzamere levensstijl
… Heb je recepten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met verduurzamen op het vlak waar jij interesse in hebt
… Begrijp je dat duurzaamheid ongelofelijk conplex is, maar tegelijkertijd heel makkelijk om mee te beginnen
… Durf je stappen te zetten in de richting van jouw ideale leven
… Maak je prioriteit van jezelf op het gebied van zowel mentale als fysieke gezondheid
… Is sporten nooit meer een ‘moetje’ maar een ‘wil’
… Begrijp je dat een eerste stap zetten de moeilijkste én de leukste is
… Heb je heerlijke gezonde receptjes uitgeprobeerd
… Geef je terug en heb je ontdekt hoe ongelofelijk krachtig dat kan zijn

Het boek is een paperback met 212 pagina’s met een afmeting van 148x210x10mm. Het bevat vier thema’s: duurzaamheid, mentale fitheid, fysieke fitheid en gezondheid en bevat de volgende hoofdstukken:

I.    DUURZAAM
   Zero waste
   Deodorant
   Wattenschijfjes
   Droogshampoo
   Plasticvrije Toiletblokjes
   Schoonmaken met azijn
   Quick fixt voor een duurzaam leven
   Favoriete documentaires
   Minder verspillen

II.    MENTALE FITHEID
   Ideale dag
   Gezondheid meten
   30 days of gratitude
   Check-in-list
   Dankbaarheid
   Ontspullen
   Zonnenstraaltjes jar
   Doelenbord
   Grezen
   Weekplanner
   Selfcare
   Positieve gedachtes
   Ohjee naar Oke
   Flessenpost
   De ballon
   Woordspel

III.    FYSIEKE FITHEID
   Alfabet workout
   Slaaptracker
   Tegeltjes wijsheid
   Halve marathon trainingsschema
   Relaxatie van Jacobsen
   Verbeter de houding
   Ademhaling

IV.   GEZONDHEID
   Overnight Oats
   Mermaidbowl
   Fluffy Pancakes
   Bananenbrood
   Avocado sandwich
   Scrambled tofu
   Lasagne soep
   Groene smoothie
   Homemade kruidenthee
   Frambozen cheesecake met cacao
   Moestuintje
   De magische bananenschil

Dit zeggen jullie over het boek

Reviews

Willeke

5/5

Naam: Willeke
Leeftijd: 20 jaar

De foto’s en kleuren die Maartje in het boek heeft gebruikt zijn onwijs mooi van kwaliteit en geven een rustig beeld. Dit leest heel prettig. Meteen op de eerste bladzijde van het eerste hoofdstuk staan al allerlei tips, mét ruimte ernaast op je eigen tips of trics op te schrijven die jij al fijn/ goed vindt. 

Door de opdrachten wordt je aan het nadenken gezet. Naar mijn idee is het doel van het boek niet alle opdrachten maken en invullen, maar is het doel om je te laten nadenken over je eigen leven en lifestyle. Kritisch denken en kijken naar jezelf en je handelen, dat vind ik persoonlijk een hele belangrijke eigenschap. Per hoofdstuk geeft Maartje eerst een uitleg/ betekenis van het woord. Er wordt verwezen naar handige website’s, documentaire’s en er staat uitleg over begrippen. 

Er staan mooie quotes in die de bedoeling versterken en challenges om jezelf uit te dagen de beste versie van jezelf te worden. Het is geen ‘je moet’ boek, maar een boek boordevol inspiratie en tips. Het is dus meer een ‘je kan’ boek! Ik ben niet zo van het ‘moeten’, als ik ‘moet’ volgens bepaalde regeltjes dan haak ik snel af. 

Door dit boek voel ik me niet gedwongen mijn lifestyle te veranderen, maar voel ik me gemotiveerd. De hoofdstukken staan los van elkaar waardoor je de volgorde van lezen zelf kan bepalen. Ik vind mentale en fysieke fitheid het meest interessant dus daar begin ik met lezen. Daarna kan ik de andere hoofdstukken lezen in de volgorde die ik zelf prettig vind. Door Maartje der manier van schrijven blijf ik doorlezen en bladeren in het werkboek. Dit maakt me des te nieuwsgieriger naar het bijbehorende boek dat ze heeft geschreven. Ik vind dit boek echt een aanrader!

Lenna, Amber, Esther & Nicky

5/5

Naam: Lenna
Wauw wauw wauw! Precies wat ik nodig had op letterlijk alle vlakken van duurzaamheid. Mega leuke DIY’S, praktische opdrachten om met jezelf aan de slag te gaan en ook nog eens heerlijke recepten. Het leest makkelijk weg en het ziet er ook nog eens mega mooi uit!!! Dikke aanrader!

Naam: Amber
“Het werkboek is absoluut een aanrader voor iedereen die graag aan zichzelf wilt leren werken en beter wilt zijn voor de natuur. Het is een aanrader voor iedereen die dagelijks zegt dat ze te weinig tijd hebben, maar toch aan zichzelf willen werken.”

Naam: Esther
Heel erg tof werkboek! Handig om zoveel tips bij elkaar te hebben waar je meteen mee aan de slag kan, zonder dat je eerst het internet af hoeft te struinen om op te zoeken hoe iets nou precies moet.Het boek is gevuld met prachtige foto’s en dat maakt het aantrekkelijk om te lezen en leuk met de opdrachten aan de slag te gaan!

Naam: Nicky
Wauw! Dat was mijn eerste reactie die ik zag toen in het werkboek binnen had. Alles waar je meer over wilt weten en leren staat er gewoon in! Binnenkort wanneer ik op vakantie ben ga ik er lekker doorheen werken en lezen. Nu al een aanrader!

 

Dag Maartje.
Waar de Corona al niet goed voor is!!! Ik zit wel niet op instagram ,maar ik hoorde af en toe wel iets. Nu ik je site bekeken heb, en ook gezien heb hoe je boek er uit komt te zien, vind ik wel dat je goed bezig met voeding sport millieu en onze wereld. 
Je schrijft wel 80% ,maar als iedereen dat doet ,dan hebben we een hele andere wereld. Ik vind het heel bijzonder.
Trotse Opa

Meest gestelde vragen

FAQ

Zekerweten! Het boek is voor iedereen die interesse heeft in het optimaliseren van zijn of haar leven en niet bang is om daar zelf de handen voor uit de mouwen te steken. En stel, stel, dat je echt alles al weet. Dan staan er zo’n twintig persoonlijke anekdotes is met unieke verhalen die niet (zelfs nog niet op mijn instagram) online staan. Ik geef mijn visie en persoonlijke perspectief op onderwerpen zonder dat ik jouw dingen op wil leggen. Juist door er open-minded in te gaan, open te staan voor zowel literatuur, mijn verhaal als je eigen kennis denk ik dat er hele waardevolle inzichten naar boven komen.

Dat zou je wel willen hé ;-), nee gelukkig heb ik nog wat ‘Maartje-vocabulaire’ erin kunnen laten staan, haha! Oke oke, alle gekheid op een stokje. Om een klein beetje uitleg en achtergrond te geven aan deze vraag wil ik dat je weet dat mijn enthousiasme het vaak wint van mijn geduld. Dat betekent dat ik mijn creativiteit en woorden zo snel mogelijk op papier krabbel om zo precies de juiste boodschap met de juiste tone of voice en de meest waardevolle inzichten te delen. Dit betekent echter ook dat er soms hier en daar wat spel of grammatica fouten in mijn teksten zitten. Voor het boek heb ik twee mensen ingeschakelt die alles, woord voor woord hebben doorgelezen. Geen spelfout meer te bekennen dus! Echter staan er – voor zo ver ik weet – twee kleine typ foutjes in. Deze woorden heb ik later nog toegevoegd om het verhaal meer kracht bij te geven. Maar zoals ik het graag noem: een beetje ‘Maartje-vocabulaire’ . Niks raars of ernstigs dus, zelfs de grootste taal-nazi’s (nee dit is geen scheldwoord, ik ben blij dat dit soort mensen bestaan) zullen dit boek met een gerust hart kunnen lezen.

Het is werkboek met opdrachten op de vier verschillende gebieden die waarvan ik geloof dat ze hand in hand gaan. Wanneer je beter voor jezelf zorgt, zorg je beter voor de natuur en visa versa. Dit werkboek bevat beide kanten en dat maakt het uniek. Er is zelfs een psychologe geweest die het boek heeft gelezen en vertelde dat ze sommige opdrachten ook in haar praktijk uitvoert. Dit geeft aan dat het niet zomaar wat opdrachten zijn. Over elke opdracht is nagedacht en heeft dus ook daadwerkelijk impact. 

Maartje Bregman

Schrijver

Ik ben Maartje Bregman, schrijfster van het boek en werkboek ‘De kracht van teruggeven’.

Toen ik zag welke impact de mens op de wereld heeft voelde ik een enorme drive om daar iets mee te doen. Ik ben liever lui dan moe en als we allemaal een beetje doen heeft dat een veel groter effect dan wanneer ik in mijn eentje mijn hele leven omgooi. Dat was het moment dat ik al mijn kennis met de wijde wereld wilde delen. Velen handen maken licht werk.

Ik ben super enthousiast en ik hoop dat ik jouw mag inspireren, motiveren en natuurlijk aan het denken zet. Samen maken we de wereld een beetje groener!

Liefs,

Maartje

Bestel direct

Je winkelmand is momenteel leeg.

Terug naar winkel