Een oud plan in een nieuw jasje

Sinds ik mijn instagram account heb geswitcht van @gezondereceptjes naar @lifeofmaart.nl ben ik volledig mijn structuur kwijt geraakt. Begrijp me niet verkeerd, het was precies de goede stap die ik toen heb gezet, maar sinds dien is mijn instagram een rommeltje. En ook dat, opzicht niet het ergste wat er kan gebeuren. Eigenlijk vond ik het juist wel fijn om maar wat aan te modderen en te ontdekken wat ik leuk vond. Toch begon het de afgelopen maanden weer te kriebelen. Ik wil weer een plan! Een doel voor ogen en echt impact kunnen maken met mijn posts. Geen random posts meer met dag tot dag een nieuw idee. Structuur, strategie en consistentie.

Ik heb er lang over nagedacht wat ik dan wilde. Eigenlijk ben ik er al over na aan het denken sinds ik mijn account naam veranderde. Life of Maart moest meer zijn dan alleen maar receptjes. Ik wilde delen over gezondheid, fitheid en duurzaamheid. Een combinatie je nog niet vaak genoeg hoort. Ik denk namelijk dat het hand in hand gaat; lief zijn voor je lijf en lief zijn voor de planeet. Ik schreef er zelfs een heel boek over van ruim 300 pagina’s ;-).

Het onderwerp, waar ik het liefst over wil schrijven weet ik stiekem al heel lang. Alsof ik alle puzzelstukjes had, maar de puzzel maar niet opgelost kreeg. Zoals je begrijp, brengt dat best wat frustraties met zich mee. Afgelopen jaar heb ik ook echt een haat-liefde relatie met Instagram gehad daardoor. Aan de ene kant zag ik allemaal leuke mensen om mij heen sky-high gaan met instagram en aan de andere kant voelde ik een innerlijk conflict. “Wil ik überhaupt nog wel doorgaan met Instagram? Of is mijn tijd geweest en is het tijd om met Insta-pensioen te gaan?”. 

Ik kon het niet loslaten. Ik vind het nog steeds zo tof om te connecten met andere bloggers en impact-makers, ik vind het fantastisch om op events te zijn van nieuwe duurzame producten en ik vind het ongelooflijk tof om te zien hoe ik digitaal met zoveel nieuwe mensen kan connecten en ideeën kan uitwisselen. Ik ben nog niet klaar om te gaan. Maar ik heb wel een nieuwe start nodig. 

En toen ik gisteravond in bed lag, had ik opeens een idee. Ik ben het meteen gaan opschrijven in een krabbelschrift naast mijn bed en vanmorgen heb ik het uitgewerkt. Dit kan zomaar eens super vet worden! In het boek ‘Happy Sexy Millionaire’ van Stevan Bartlett staat na een lang uitgewerkt verhaal over consistentie deze quote:

Succes is the result of your consistency invisibly compounding for or against you, over long periods of time.

Steven Bartlett

Mijn nieuwe strategie kan je hieronder in de afbeelding lezen mocht je dat willen. Het is iets waar ik heel blij van wordt om over te delen, waar ik elke dag toch al mee bezig ben en wat zorgt voor structuur en minder chaos in mijn hoofd. De truc, zo lang volhouden dat het een routine wordt, en dan doorgaan. Het klinkt nu misschien als ‘zwaar’ en ‘heel veel werk’. Maar ik was toch als veel tijd kwijt aan instagram, alleen nu had ik elke keer nadat ik iets had gedeeld het gevoel van ‘is dit wel goed genoeg?’ ‘vinden mensen het wel leuk wat ik deel?’ ‘hoe kan het toch dat mijn bereik daalt?’. Die stress neemt headspace in. 

Met mijn nieuwe plan ben ik waarschijnlijk even veel tijd kwijt, maar houd ik head space over voor andere leuke dingen (en focus op afstuderen dit jaar? ;-)). 

Maargoed, ik hoef me natuurlijk niet te verantwoorden, dit is mijn plan en ik denk dat ik hiermee jou kan helpen om liever te zijn voor je lijf & voor onze planeet. Want dat is uiteindelijk waar alles op terugvalt. Zonder lijf geen leven, zonder planeet, geen plek om te leven. Dus, zorg er goed voor en let’s create something beautiful with it! 

Liefs,
Maartje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant