Hallo Spring Breakfast Cups!

Het zonnetje prikt er steeds vaker tussendoor, de lucht is steeds vaker blauw en het kwik stijgt, SPRING IS COMING! Vrolijke vogeltjes die ‘s ochtends de mooiste liedjes fluiten, koele briesjes maar wel knijpen met je ogen tegen het zonnetje en een heerlijk licht en fris ontbijtje. Hoe mooi wil je het hebben?!

Met het lente gevoel in mijn hoofd begin ik aan een bakseltje. Een ontbijtje dat lekker luchtig en fris is, maar wel energierijk zodat je de hele dag door kunt! Het zijn ontbijt-cupjes geworden. Met een lekkere krokante buitenkant en een heerlijke zachte vulling met natuurlijk vers fruit bovenop.

Ingrediënten cups

  • 8 (vegan) digestive koekjes
  • 2 el kokosolie
  • snufje vanille poeder of kokosbloesemsuiker

Vulling

  • Aarbeien kwark van Optimel

Eet je vegan? Gebruik dan bijvoorbeeld kokos- of sojayoghurt met wat agave siroop of besjes erdoorheen!

Toppings

  • 1 kiwi
  • 5 blauwe besjes
  • handje amandelnootjes
  • kokosrasp (zo veel als je lekker vindt 😉 )

Bereiding: doe de ingrediënten voor de cup in een blender en mix tot een kruimelig beslag. Pak een muffinvorm (of ander klein bakje), bekleed met vershoudfolie of vet in met wat boter en druk het beslag in de vorm. Zorg ervoor dat het een beetje een dikke laag is zodat het bakje het gewicht van de yoghurt kan dragen (minimaal 3-4 mm dik). Zet het nu in de koelkast en laat het 2 uur (of een nachtje) staan. Vul daarna het kommetje met yoghurt en versier! Wees snel met de foto maken want het kan zijn dat het bakje het na een tijdje (alsnog begeeft) ;-), maar dat maakt niet uit, want het smaakt nog precies hetzelfde; heerlijk!

Liefs,

Maartje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant