Home made pokebowl met zeewier chips

Ik ben GEK op sushi! Maar ik ben ook heel nieuwsgierig. Toen Sea More mij benaderde om hun ‘zeewier nacho’s’ uit te proberen kon ik dus ook alleen maar super enthousiast reageren! Wie verzint zo’n combi? GEWELDIG! Toen ik over mijn enthousiasme heen was ging ik me even verdiepen in het product, want ondanks dat het misschien heel lekker of een cool product is ben ik een vrouw van mijn principes en moet het dus wel een aan aantal duurzaamheid-eisen voldoen voor ik met een bedrijf in zee ga. Hieronder zal ik meer vertellen over het product, hun visie en in hoeverre zeewier nacho’s ‘duurzaam’ zijn. Mocht je lekker meteen het receptje willen lezen, scroll dan vooral lekker door tot je de gouden kop ziet: Het receptje!

Zeewier zelf is een heel duurzaam product omdat het een hernieuwbare bron is waar relatief weinig landbouwgrond, energie en water voor nodig is. Onder invloed van zonlicht groeit zeewier, het is dus een goede manier van duurzame productie. Je kan het zien als een groente met de gezondheidsvoordelen van een vette vis. Perfect voor veganisten en vegetariërs die moeite hebben met bijvoorbeeld omega 3. De nacho’s bestaan voor 35% uit zeewier. De overige ingrediënten zijn: maismeel, raapzaadolie, zout en spinazie extract. Vandaar dus de groenige kleur ;-). Dit product doorstaat dus zeker mijn eigen duurzaamheidsonderzoekje en ik ben ermee aan de slag gegaan in de vorm van een receptje!

Het receptje

Dit receptje is voor 2 personen en het kost je ongeveer 15-20 minuten om het te bereiden.

Ingrediënten

  • 100g zilvervlies rijst
  • 250g tofu
  • 1 paprika
  • ¼ komkommer
  • 100g rode kool
  • ½ mango (de andere helft kan je morgen in een smoothie bowl doen!)
  • sojasaus
  • 8 grote zeewier nacho chips (bestel ze hier* met de code: LIFEOFMAART15 MET 15% korting)
  • kokosolie om in te bakken

Bereiding

Kook de rijst volgens de verpakking in tien minuutjes gaar. Bak de tofu in een pan met kokosolie en sojasaus op hoog vuur. Blijf goed roeren en zet op tijd het vuur uit ;-). Snijd de paprika, komkommer en mango in repen. Als de rijst gekookt is begin je met het bouwen van de pokebowl. Doe eerst de rijst in de kom, vervolgens doe je alle ingrediënten op de rijst. Alsof je een smoothie bowl aan het versieren bent ;-). Verkruimel de nacho’s en doe ook deze in de bowl. Doe als laatste nog wat soja saus over het geheel en pak die stokjes er maar bij. Aanvallen!

Enjoy!

Liefs,

Maartje

Werkt de link niet? Kopieer deze URL dan: https://seamorefood.com/?utm_source=instagram&utm_medium=influencers&utm_campaign=im7

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

de Duurzame Kerst Gift Guide 2020

De feestelijkste maand van het jaar komt er weer aan en dat gaan we – hoe dan ook – vieren! Het is het seizoen van geven, liefde en samen zijn. En omdat het voor veel mensen om geven gaat dit seizoen leek het mij leuk om duurzame cadeau’s bij elkaar te zoeken, van lokale ondernemers en met een verhaal. Ik presenteer: de Duurzame Kerst Gift Guide 2020!

Lees artikel »

Je zelfvertrouwen een boost geven met deze 5 tips

Op dit moment leven we in een heftige periode. Veel mensen hebben last van extra angst en stress door Covid-19 en de impact van dit virus is enorm. Niet alleen op het gebied van gezondheid en werk, maar ook op sociaal en persoonlijk gebied worden we met grote veranderingen geconfronteerd.

Lees artikel »

Misschien vind je dit ook interessant