I have a dream…

I have a dream….

We kennen hem allemaal wel denk ik. De speech van Martin Luther King waarin hij uitspreekt wat zijn dromen zijn voor Amerika. Ik heb zelf ook een droom. Een droom waarin de wereld zich collectief in gaat zetten voor een duurzamere wereld.

Ik droom ervan dat we op grote schaal kunnen promoten welke gedragingen nou daadwerkelijk duurzaam zijn. Feiten van fictie scheiden en op die manier de wereld steeds verder verbeteren. Dat we bedrijven zo ver krijgen om greenwashing los te laten en zich daadwerkelijk vanuit intrinsieke motivatie inzetten om duurzaam te worden. Dat het gesprek over duurzaamheid wordt geopend en dat we niet meer bang zijn om over onze zorgen voor de toekomst te praten. Dat juist door het delen in de zorgen, de actie in een stroomversnelling komt. Dat we elkaar kunnen motiveren en niet elke ramp negatief benaderen. Dat we mogelijkheden blijven zien. Dat we innovaties blijven zoeken. Dat de overheid gaat investeren in innovaties voor duurzaamheid. Dat we verder kijken dan alleen geld…

Ik heb de droom dat we als collectief actie kunnen ondernemen. Dat we niet meer bang zijn, maar enkel gedreven. Dat we open en realistisch zijn. Dat we geen schijnoplossingen meer zoeken, maar harde acties inzetten. Deze zullen niet altijd leuk zijn, maar oh zo nodig. Ik droom dat we als wereld om leren gaan met ongelijkheden en dat we hier gelijkheid van kunnen maken. Ik droom dat we allen de handen ineenslaan om de wereld te verbeteren. Ik droom dat we gezonde wereldleiders krijgen die daadwerkelijk streven naar veranderingen. Ik hoop dat we als wereldbevolking steeds meer doordachte en geïnformeerde keuzes mogen maken die zorgen voor een welvarende en duurzame toekomst.

Ik droom dat ik de wereld mag verbeteren. Stukje bij beetje. Ik droom ervan dat ik mensen motiveer om daadwerkelijk stappen te ondernemen op weg naar een duurzamer en meer bewust leven. Ik droom dat de wereld duurzamer wordt. Dat het zorgen voor de aarde weer een prioriteit wordt. Ik hoop dat iedereen gaat inzien dat we van elkaar afhankelijk zijn. Dat we gelijken zijn. Elkaar nodig hebben én de aarde nodig hebben. Ik droom van dit en nog zoveel meer….

I have a dream to make the world a better place.

Wat is jouw droom?

cover afbeelding: Denys Nevozhai via Unsplash

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

Best gelezen blogs

Je zelfvertrouwen een boost geven met deze 5 tips

Op dit moment leven we in een heftige periode. Veel mensen hebben last van extra angst en stress door Covid-19 en de impact van dit virus is enorm. Niet alleen op het gebied van gezondheid en werk, maar ook op sociaal en persoonlijk gebied worden we met grote veranderingen geconfronteerd.

Lees artikel »

Misschien vind je dit ook interessant