Ik ben een mensen-mens

De afgelopen maanden voelde ik me ‘bleegh’. Gewoon, niet lekker in m’n vel, geen energie en eigenlijk baalde ik daar best wel van. Eindelijk had ik alle tijd om vanalles te doen, ik ben ontzettend ontstresst daardoor en voelde echt een druk van mijn schouders af glijden. Toch bleef het onwennige gevoel hangen. Ik deed mijn workouts, kon elk moment van de dag eten en voor mezelf zorgen, ik kon tijd steken in dingen waar ik al jaren geen tijd meer voor had en mijn creativiteit groeide met de dag. Ik heb zoveel positiefs uit het hele ‘corona’ gebeuren gehaald en daar ben ik echt enorm dankbaar voor. Toch klopte er iets niet. Ik zal het even toelichten.

Pre-corona was ik druk, misschien wel té druk. Maar ik had elke dag wat te doen, zag mijn vriendinnen iedere dag en als ik thuis kwam na een lange dag overal naar toe racen plofte ik languit op bed (heb geen bank in mijn studentenkamer, dus dan lig je al snel in bed). Voldaan, moe, maar voldaan en tevreden. Toen corona kwam werd alles afgezegd. Maar dan ook echt alles. Mijn agenda was leeg, zonder einddatum. Leeg. En nu?

Ik deed niks. Ik kwam echt even helemaal tot rust. Mijn agenda was leeg en daardoor mijn hoofd ook. Ik merkte dat ik minder chaotisch was, beter in staat was dingen te onthouden op korte termijn en ik voelde een soort druk van mijn schouders af vallen – die ik voorheen eigenlijk niet eens gevoeld had. De eerste paar weken waren dus – stiekem – best wel lekker. De reden was natuurlijk verschrikkelijk, maar met het gegeven dat je de omgeving niet kan veranderen en je wel invloed hebt op je gedrag, heb ik er het beste uit gehaald. Illustratie is gemaakt door : @noharanda

Ondertussen zijn we een aantal maanden verder, langzaam mogen we weer wat mensen zien, wat dingen gaan ondernemen en kunnen we weer bijkletsen met vriendinnen die we al maanden niet ‘live’ hebben gezien. Ook al voelt het zwaaien op afstand soms nog heel onwennig. Wat is het ongelofelijk fijn om gewoon weer onder de mensen te zijn. Niet meer alleen met dat stemmetje in je hoofd te discussiëren. Daadwerkelijk iemand die iets onvoorspelbaars zegt of doet, onbedoeld rete goed advies geeft of gewoon lachen om alles.

Dinsdagavond – moment van schrijven – zat ik op de fiets terug van mijn hockeytraining en toen besefte ik pas hoe erg ik het had gemist. Hoe fijn is het om gewoon te kletsen, onder de mensen te zijn en samen een balletje te slaan. Maar niet alleen de hockey trainingen, ook vorige week had ik besloten een paar vriendinnetjes weer te zien. Uren lang geklets, gelachen en nog meer gekletst. Dit heb ik zoo intens gemist! Ik heb me stiekem al die tijd best wel eenzaam gevoeld.

En begrijp me niet verkeerd, ik ben ontzettend dankbaar dat ik mijn familie en vriend nog wel heb kunnen zien en dat was me echt zo ontzettend veel waard. Zonder hen was ik al helemaal de draad kwijt geweest denk ik ;-). Maar wat is het ongelofelijk confronterend als je het merendeel van de dag alleen bent en met jezelf moet doorbrengen. Dat heb ik gewoon nooit gedaan, ik heb het altijd al leuk gevonden om mensen om mij heen te hebben. Ik ben een mensen-mens.

Ik heb geleerd van de afgelopen maanden dat iets minder hooi op mijn vork heel fijn is. Meer tijd aan mijzelf besteden, écht luisteren naar mijn lichaam en doen wat goed voelt. Maar ook ben ik gaan inzien hoe waardevol vriendschappen zijn. Hoe waardevol het is om met iemand een koffietje te gaan drinken ergens en hoe ontzettend gelukkig ik word van anderen om mij heen.

Ik hoop dat als je dit leest dat je voor je zelf ook eens na gaat wat je hebt geleerd de afgelopen periode. Ik hoop dat al jouw naasten, vrienden en familie gezond zijn. En ik hoop dat we langzaam met zijn alle uit deze intelligente lockdown komen zonder een ‘tweede golf’. Maar ik hoop bovenal dat jij jezelf bent tegen gekomen, ervan hebt geleerd en nu met positieve energie en een hele hoop ervaring verder kan.

Stay save & healthy,

Love,

Maartje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant