Ik ga een boek (!) schrijven!

Een droom die ik al mijn hele leven bij me draag, dit jaar gaat het gebeuren! In deze blog vertel ik je over hoe dat eerste idee is gekomen, waar mijn liefde voor schrijven vandaan komt en wanneer jij het kan verwachten! Lees je mee?
The distance between your dreams and reality is called action!

De droom om een eigen boek te schrijven had ik al ontzettend lang. Vroeger schreef ik al boeken op vakantie, maakte ik prentenboeken als er iemand jarig was en schreef ik hele verhalen in mijn verhalenschrift. Spelling en gramatica is nooit mijn sterkste kant geweest, maar mijn drive om te schrijven en mijn creativiteit in woorden uit te drukken was er al wel vanaf het begin. Ik weet nog dat ik vroeger de vraag ‘wat wil je later worden?’ altijd beantwoorden met ‘iets wat nu nog niet bestaat’. Ik vond alles ‘leuk’, maar toch wilde ik mijn fantasie de vrije loop laten gaan en me nog nergens aan vast pinnen. Nu, twintig jaar later, mag ik mezelf ‘influencer’ noemen. Schrijven over onderwerpen die ik interessant vind, elke dag iets anders doen en vooral blijven innoveren en ondernemen. Mijn droom (part-time) baan! Steeds vaker werd ik getriggert om een boek te schrijven, opeens vang je dan overal van die signalen op.

Toen de corona tijd aanbrak en ik opeens uit mijn drukke leven werd gerukt voelde ik – na enige tijd van verwarring en emotie – dat nú het moment was om mijn dromen om te gaan zetten in realiteit. Ik begon met een woordweb, dingen opschrijven die er sowieso in voor moesten komen en een eerste opzetje. De dagen vlogen voorbij en letters danste over het papier (a.k.a. laptop). Ik werd met de dag enthousiaster en op een gegeven moment kon ik het niet meer voor me houden. Mijn vriend was het eerste slachtoffer van mijn enthousiasme, ik durf je wel te vertellen dat hij gek werd! Ik ben nu zo’n drie maanden aan het schrijven, beetje bij beetje. Want ondertussen gaat school wel weer gewoon door en mogen we weer hier en daar met mensen afspreken. Ik ga door, slow but steady. Dat boek komt er, hoe dan ook!

Wanneer komt het uit?

Mijn doel nu is 1 december 2020. Dit kan nog veranderen, maar dit is mijn eigen indicatie!

Waar gaat het boek over?

Het is eigenlijk een verlengde van mijn blog plus heel veel verdiepen en aanvullingen: duurzaamheid, fitheid en gezondheid zijn de drie overkoepelende thema’s. Er komen veel persoonlijke adnekdotes in voor, maar in pincipe is het een heel informatief en wetenschappelijk onderbouwd boek.

Ga je het naar een uitgever brengen?

Nee, ik ga het boek in eigen beheer uitgeven. Dit maakt dat het een enorme investering is en ik zelf alle controles moet doen. Gelukkig ken ik heel veel getalenteerde mensen die mij willen helpen op het gebied van spelling, gramatica, fotografie en vormgeving!

Hoe kan ik op de hoogte blijven over het boek?

Ik ga elke twee weken een nieuwsbrief schrijven met de nieuwste updates. Ik heb al heel veel leuke ideeën hoe ik jullie kan betrekken bij dit proces. Als je geabboneerd bent op mijn nieuwsbrief ga je dus niks missen! Je kan je hieronder nog inschrijven als je dat nog niet hebt gedaan!
The path to succes is to take massive, determined actions. – Tony Robbins

Elke twee weken stuur ik een update, geef ik een kijkje ‘behind the scenes’ en neem ik je mee in het hele proces van aantekeningen in een notitieboekje tot een daadwerkelijk paperback boek! Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Ik ben echt super enthousiast & heb zoveel zin om deze hele journey met jullie te delen! Stay tuned! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant