In de media

Gespot! Ik ben op verschillende medium voorbij gekomen en dat vind ik superleuk! Op deze pagina een ere gallerij, kijk je mee?

VLOG: Plantaardige Praat met Maartje Bregman | Life of Maart 

18/12/2020

Plantaardige Praat met Maartje Bregman. Deze jonge vrouw gaat als een speer. Ze is niet alleen student fysiotherapie, ze heeft ook nog eens een geweldige site en een Instagram account om U tegen te zeggen. Ow, en laat ik niet vergeten dat 20 december haar boek De Kracht van Teruggeven (de gids voor een duurzame, fitte en gezonde levensstijl) uitkomt. Zo maar even wat dingen waar ze mee bezig is op een dagelijkse basis.

In deze Plantaardige Praat hebben we het natuurlijk over veganisme, hoe en waarom Maartje zo nu en dan niet te streng is voor haarzelf en haar vegan leefstijl. Waarom ze in november nog iets postte over een zuivelmerk. Over de impact van fast fashion op de aarde en natuurlijk over haar boek. Het grootste doel van haar boek, is mensen te inspireren om meer na te denken over duurzaamheid. Dus het draait niet alleen om veganisme, maar ook over fashion en over duurzaam omgaan met je eigen lichaam. Als je benieuwd bent, via haar site kan je een kijkje nemen in een inkijk exemplaar.

[lees meer]

BLOG: Maartje Bregman schreef een boek in coronatijd

14/12/2020

Tussen het fulltime studeren, werken in kledingzaak Deense Kroon, en het lifestyle-bloggen, vond Maartje (22) dit jaar ook nog tijd om een prachtig boek te schrijven. Haar bundel ‘De kracht van teruggeven’ gaat over de onderwerpen waar ze ook enthousiast over schrijft op haar blog: duurzaamheid, hardlopen, en plantaardige en gezonde voeding. 22 december wordt het boek gelanceerd: “Het was een bumpy road, maar ik heb er heel veel van geleerd en ben daar ontzettend dankbaar voor!”

Al toen ze heel klein was, schreef Maartje hele verhalenschriften vol en het was dan ook haar droom om ooit eens een boek te schrijven. Eind vorig jaar waren haar plannen wel wat uitgekristalliseerd. “Toch had ik toen niet het gevoel dat ik er tijd voor had. Toen corona om de hoek kwam kijken, dacht ik: ‘dit is mijn moment.’ Ik ben veel onderzoek gaan doen naar de onderwerpen die ik al heel interessant vond en schreef daarnaast mijn persoonlijke verhalen en ervaringen op. Mijn doel is inspiratie te geven voor een bewust en duurzaam leven. Zodat de wereld en jijzelf langer meegaan.”

[lees meer]

BLOG:  7 nieuwe boeken voor iederen die van lopen (of lopers) houdt

8/12/2020
Niet meer van de wereld onttrekken dan dat je aan haar teruggeeft. Blogster Maartje Bregman (1998), winnares van de Women’s Health Foodie Award 2019, noemt dat ‘een geluksmomentje’. In haar boek helpt Bregman je mee om die geluksmomentjes te vinden. Aan de hand van wetenschappelijke artikelen, persoonlijke verhalen en grappige weetjes inspireert je om terug te geven. Ook met werkboek.

[lees meer]


BLOG: Duurzamer leven – Life of Maart

6/11/2020
Maartje is 22 jaar en zit in het derde jaar van haar studie fysiotherapie. Zij runt het platform: Life of Maart waar ze mensen wil inspireren met een duurzame en gezonde lifestyle. Afgelopen maart is ze begonnen met het schrijven van een boek “De kracht van het teruggeven” wat over enkele weken uitkomt.

We hebben aan het einde van de dag afgesproken op Strijp-S in Eindhoven. De stad waar Maartje momenteel studeert. Ze heeft een mooi shirt gecombineerd op een goedzittende jeans aan. “Allebei duurzaam” zegt ze enthousiast. We beginnen met fotograferen en na tien minuten staan de foto’s er al op. Ze grapt dat ze eigenlijk wel model had willen worden. Ik snap dat, ze is namelijk zo comfortabel voor de lens. Na het fotograferen ploffen we heerlijk op het terras voor een Aziatische thee.

[lees meer]


PODCAST: #20 plantaardig eten, sporten en zelfliefde met Maartje Bregman

31/10/2020
Maartje Bregman is al jaren actief op Instagram en op haar eigen blog, maar de content waarover ze schrijft en deelt heeft de afgelopen jaren een transitie doorgemaakt. Duurzaam leven speelt een steeds grotere rol in haar leven en dit zie je dan ook terug op naar haar platforms. Ze eet inmiddels vrijwel volledig plantaardig, is fanatiek hardloopster en momenteel bovendien bezig met het schrijven van haar eerste boek: de kracht van teruggeven.

In het boek zal het onderwerp duurzaamheid ook een hele grote rol spelen, maar ook de thema’s sporten en zelfliefde komen er in terug. Dat zijn ook precies de onderwerpen waarover ik haar heb gesproken in de podcast. We praten ronduit over haar reis naar een steeds duurzamere leefstijl, welke rol sport heeft in haar leven en hoe ze zelf het thema zelfliefde steeds meer in de praktijk brengt.

[luitster de podcast]


PODCAST: Presteren kun je leren podcast #4 in gesprek over duurzaamheid met Maartje Bregman (lifeofmaart)

19/08/2020
In deze aflevering praat ik met Maartje Bregman, ookwel bekend als lifeofmaart, over duurzaamheid. Wat is duurzaamheid volgens ons, wat houdt het in en hoe kun je er zelf op een leuke manier mee aan de slag? Luister mee en laat me vooral weten hoe jij denkt over duurzaamheid.


[luister de podcast]


AWARD: Womens Health Foodie Award

31/12/2019
Het begon als een hobby, maar @gezondereceptjes groeide uit tot een platform met meer dan alleen de gezonde receptjes, zoals de naam deed vermoeden. Daarom gooide Maartje Bregman in september het roer om; ze blijft recepten delen, nu op @lifeofmaart.nl, maar ze inspireert op veel meer gebieden. Denk aan onderwerpen als slow fashion, zelfliefde, body positivity en plasticvrij proberen te leven. Ook de commerciële samenwerkingen, waarmee ze als blogger haar brood verdient, worden daardoor minder, want ze maakt heel bewust de keuze alleen met merken te werken die duurzaam zijn of die daar flink mee bezig zijn. Dapper, vinden wij.

[lees meer]

Seen in:

Lobke’s Podcast

Women’s Health zowel in het magazine als online

Presteren kun je leren Podcast 

Indebuurt Eindhoven

Runners World online