Life of Maart dagboekje #6

De eerste echte vakantieweek is van start gegaan, wat een feestje! De week begint, as always, weer lekker chill! Ik maak bekend dat ik een boek schrijf waar ik al een paar maanden achter de schermen mee bezig ben en ik ga op vakantie met Floor naar Ulvenhout voor inspiratie, wijsheid en heel veel plezier! Lees je mee?

Maandag 13 juli

De dag begint in Utrecht, zondag waren we op dubbeldate bij BisonBowling en hebben we nog een drankje gedaan in de stad, we mochten gelukkig op de slaapbank blijven slapen, want ’s nachts nog 14KM naar huis fietsen hadden we niet zo’n zin in ;-). En bovendien was het natuurlijk de volgende ochtend vet gezellig om brak naar de appie te gaan om een ontbijtje te halen, haha! Rond een uurtje of tien fietste we naar huis, het was mega gezellig geweest! Aan het einde van de middag had ik een afspraak bij Sanne, ze had mij een tijdje geleden uitgenodigd voor een gezichtsbehandeling met duurzame en vegan producten, daar kan ik uiteraard geen nee tegen zeggen! Officieel vakantie, helemaal ontspannen, wat een heerlijk begin van de week!

Dinsdag 14 juli

Ik schreef in deze blog over mijn BOEK! Hij gaat er komen, nu moet ik wel ;-)! Nee hoor, het gaat helemaal goed komen en ik heb er ontzettend veel zin in om jullie mee te nemen in deze journey. Om 8.00 ging ik naar mijn werk en aan het einde van de ochtend hadden we er een fotoshoot, een filmpje en een content planning opzitten en ging ik weer lekker naar huis. Ik liep een rondje door de regen met een hele fijne podcast van Sharona Bolander (staat o.a. op spotify, als je haar naam in typt kom je bij de podcast!). Ik maakte mijn eigen Kefir en ik zette mijn box in elkaar om kiemplantjes te kweken. Ik sloot de dag af met een heerlijke bak vegan ijs van alpro!

Woensdag 15 juli

De wekker stond redelijk vroeg, ik pakte mijn tas en stapte in de auto naar Tilburg, op naar Floor! Samen reden we door naar Ulvenhout, laat de vakantie maar beginnen! We navigeerde naar het kasteeltje, de plaatjes op google zagen er prachtig uit, daar wilde we wel meer van zien! We begonnen met een wandeling door het bos/de weilanden en daarna liepen we door naar het kasteel. De tuin was prachtig, er liepen kippen, ganzen en een vrouw. Ze vertelde ons dat het kasteel vanwege corona gesloten was en verzocht ons vriendelijke de kasteeltuin weer te verlaten, oeps! We liepen terug, dan maar even Breda in! Het was een goed half uur lopen maar toen kwamen we aan bij zo’n schattige lunchroom: Stilleven. Ik had een heerlijk vegan broodje met rode biet, walnoten en rucola. We liepen terug, reden even langs de jumbo voor wat lekkers te eten en een drankje en toen kwamen we aan bij het ‘Raatshuisje‘. Wat een heerlijke plek, een eigen terrasje en alles zag er zo goed en verzorgd uit! We begonnen met een proost, op de vakantie, op een hoop inspiratie en op een hoop gezelligheid. Mijn persoonlijke doel van deze vakantie was: een titel verzinnen voor mijn boek, een herkansing maken (sad), inspiratie opdoen en lekker wat kunnen uitwerken en schrijven in mijn boek. Vandaag stond nog in het teken van schakelen tussen ‘school’ en ‘vakantie’, bijkletsen en uitrusten.

Donderdag 16 juli

We begonnen de dag met een wandeling, een kleine 4KM langs de weilanden van Ulvenhout, het was grauw en het miezerde een beetje, perfect schrijfweer! Na onze wandeling kregen we ontbijt, een heerlijk alpro-yoghurtje voor mij, een broodje, vegan paté en heel veel vers fruit. YUM. Na het ontbijt maakte ik mijn herkansing, dan was het nu toch echt eindelijk vakantie! Aantekeningen schrift borg ik op, ik liep even 3 rondjes door het huisje en I AM READY FOR SOME WRITING. De hele middag hebben we lekker getypt. Om een uurtje of 18u waren we er klaar mee, tijd om Breda in te gaan! Floor had gereserveerd bij de Botanist, we bestelde alle vegan gerechtjes van de kaart en natuurlijk een heerlijke cocktail! Rond een uurtje of half twaalf fietste we weer terug naar ons huisje, we maakte nog een theetje en hadden nog wat hapjes van gister over. Ik wilde nog heel graag een titel voor mijn boek, dus we begonnen met een brainstormsessie. We schreven allemaal woorden op, ook alle slechte ideeën op papier gezet maar uiteindelijk voelde ik een ‘Yes dit wordt het!’ aankomen. Ik ga het nog niet verklappen maar de titel is er!! Met wat alcohol kom je altijd op de beste ideeën toch?1 😉 Tijd om lekker naar bed te gaan, het was een heerlijke dag geweest.

Vrijdag 17 juli

Rond 8.30 werden we wakker, ik wilde heel graag nog een stukje rennen deze vakantie en Floor wilde nog een HITT training doen, perfect! Ik startte met een run van 6KM door de natuur richting Breda langs de rivier de ‘Mark’. Daarna stapte ik onder een heerlijke regendouche, kleedde me om en om 10u werd het ontbijt geserveerd. We zaten goed vol na het ontbijt en toen we om 11.00 het huisje uitmesten besloten we nog even naar het Mastbos te gaan, er schijnt een heel mooi vlonderpad te zijn, dus dat wilde we met onze eigen ogen wel eens zien. Het bleek (achteraf) een wandeling van 7KM met maar liefst 100m over een vlonder, haha! Het was een prachtig pad, we hebben heerlijk gelopen, we hebben zelfs een HERT gezien! Daarna tufte we langzaam weer naar Tilburg (mega file op de snelweg dus alles binnendoor gereden). Ondertussen ben ik thuis, heb ik mijn tas uitgepakt en typ ik even deze blog en doe ik helemaal niks meer vandaag! Lekker even chillen, vakantie vieren en bijkomen van de heerlijke daagjes.

Wat een fijne week! Wat waren jouw geluksmomentjes?

Liefs,

Maartje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant