Life of Maart week dagboekje #8

De eerste week van de vakantie zonder echt op vakantie te gaan, mijn nieuwe website kwam online, ik ontdekte een ‘nieuwe’ sport en maakte alle receptjes die in mijn (werk)boek komen! Het was een week waarin het kwik steeg en dus heb ik ook heerlijk het water opgezocht, het blijft immers vakantie dus daar geniet ik uiteraard ook nog van ;-). Het was een drukke week, lees je weer gezellig mee?

Maandag 27 juli

Ik begon de week met koken, heel veel koken! Op de planning voor deze week stond om 10 receptjes te maken, dus op maandagochtend begon ik met een boodschappenlijstje. Het was een flinke lijst geworden, bepakt en bezakt kwam ik terug van een half uur struinen door de gangpaden van de super, hah! Toen kon ik aan de slag, het ging allemaal best wel soepel en aan het einde van de dag had ik er al 6 (!) gemaakt van de 10, hoppa!

’s Avonds liet ik jullie via mijn story meebeslissen over de cover van mijn boek, ruim 800 mensen hebben hun stem uitgebracht, echt heel leuk! Voorlopig is dit dus het ontwerp van de cover, wel komt er nog één shoot aan voor mijn boek, dus als daar opeens een hele leuke cover-waardige foto uitkomt dan kan die wellicht nog veranderd worden ;-). Maargoed, alle stemmen meegenomen en het voorlopige ontwerp is daar, je kan de ontwerpen bekijken in de shop als je die nog niet gezien had :)! Het was een hele fijne dag, maar wat was ik gesloopt aan het einde van de dag! Ik liep nog een rondje hard en toen was het tijd om lekker op tijd naar bed te gaan!

Dinsdag 28 juli

Ik begon de dag met yoga, na al die (mentale) inspanningen van gister, even mijn hoofd leegmaken. Daarna ben ik met mama naar het zwembad gegaan om baantjes te trekken. Mama kan echt goed zwemmen, bij mij begon het met schoolslag en af en toe een baantje borstcrawl. Vet vermoeiend, maar wat een heerlijke sport! Na een ochtendje ontspannen was het tijd om weer aan de slag te gaan. Er stonden weer drie receptjes op de planning vandaag, bakken, uitschrijven en fotograferen.

De receptjes komen zowel in mijn boek als in het werkboek in het hoofdstuk ‘Gezondheid’. Aan het einde van de middag ben ik nog een dagje de stad in geweest met mama, even langs de Dille en Kamille, wat een heerlijke winkel! Altijd even binnen gluren, hah! We gingen eten bij BROEI in Utrecht, lekker duurzaam en lokaal en het is een prachtig plekje om te zitten (vlak bij Station Vaartsche Rijn).

Woensdag 29 juli

Ook vandaag begon ik weer met schrijven, alle receptjes van de afgelopen ben ik gaan uitwerken en uitschrijven. Ingrediënten, bereiding en een stukje ‘koptekst’ over het receptje. Wát een werk, haha! Respect voor iedereen die een kookboek heeft geschreven, ik vind 10 receptjes echt al mega veel werk! Maargoed, er stonden nog twee receptjes op de planning die gemaakt moesten worden en alles moest vorm gegeven worden in zowel het werkboek als het ‘echte’ boek. De hele dag stond dus in het teken van uitschrijven, vormgeven, fotograferen en bakken. Saai he ;-), sorry deze dag wordt niet spannender.

’s Avonds besloot ik nog een rondje te rennen, zonder horloge en telefoon, gewoon even een halfuurtje rennen, het was heerlijk en kan het iedereen aanraden om eens zo zonder attributen te gaan rennen. Helemaal zen en ontspannen dook ik mijn bedje in.

Donderdag 30 juli

Samen met mijn zusje en moeder begonnen we de dag met een buikspierkwartiertje. Ik ben deze vakantie even weer teruggetrokken in het huis van mijn ouders (vanwege de ruimte, tuin en natuurlijk het gezelschap!), dus dat resulteerde in een hele gezellige sportieve ochtend! Na de buikspieren sprongen we op het fiets naar het zwembad, het baantjes trekken vond ik zo leuk, dat we besloten gewoon nog een keer te gaan deze week! Ondetussen moest ik nog de laatste dingen regelen voor mijn website die vandaag live zou gaan, maar dat kon gelukkig allemaal een beetje tussendoor. Eline van elivado heeft mijn website gebouwd, dus ik hoefde alleen maar via app wat dingen door te geven!

Terug naar huis, opgefrist en toen op de fiets naar Utrecht, we gaan kanoën! Het was heerlijk rustgevend, lekker dobberen op het water, in het natuurpark van de Rijn. We hebben in de avond een hapje gegeten bij het vegetarische en lokale restaurant ‘de veldkeuken’ in Utrecht.

Vrijdag 31 juli

Vanochtend begon ik met een rustige 5 KM, ik was nog best wel moe van gister – en spierpijn! Dus het ging allemaal even wat langzamer, maar het was wel heerlijk om even de warmte voor te zijn en toch naar buiten te kunnen om te sporten. Ik had afgesproken met een vriendinnetje om te lunchen en daarna aan de Rijn te gaan liggen, boven de dertig graden hoor je vooral lekker helemaal niks te doen en alleen maar bezig te zijn met afkoelen als je het mij vraagt ;-).

Na een gezellige middag fietste ik daarna weer terug naar huis en was het tijd voor de livestream, in deze ‘sustainable talk’ kletste ik met Gabrielle over haar werk als schrijfster en hoe zij communiceert over duurzaamheid. Je kan het gesprek terug luisteren via mijn IG tv als je dat leuk vindt!

Het was weer een bewogen week, er is heel veel gebeurt en ik heb heel veel aan mijn boek kunnen doen! Al met al dus een mega fijne week, nu is het tijd om lekker weekend te vieren! Ga jij nog iets leuks doen dit weekend?

Liefs,
Maartje

Ps. Deze week is de eerste winacie om te vieren dat mijn nieuwe website live is online gekomen. Check hier de instagram post en doe mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant