Life of Maart week dagboekje #9

Het was me weer een bewogen week, het kwik steeg verbazingwekkend hoog, dwalend door de heide van Eindhoven, drie winacties online en twee boeken verder. Stilzitten is in elk geval niks voor mij, dat is wel weer duidelijk ;-). Lees je gezellig mee?

Met mijn zusje in de tuin!

Maandag 3 augustus

Ik had Miriam gevraagd om samen een rondje te gaan wandelen op maandagochtend, onder het mom: dan begint de week zo lekker. En man man man, dit was heerlijk! Ruim twee uur dwalend door de heide van Eindhoven, al kletsend door de bossen en toen ik thuis kwam kon ik vol inspiratie en rust aan mijn dag beginnen. Aan het einde van de dag reed ik naar mijn ouders, hier zou ik de rest van de week verblijven want met het lekkere weer op komst zon ik liever in de tuin dan dat ik op een kamer van nog geen 12m2 alleen zit ;-).

Ik ging vandaag op onderzoek uit hoe ik kon ‘compenseren’ voor mijn boek. Een boek is gemaakt van papier, papier is gemaakt van bomen en bomen, dat is iets waar we niet altijd even slim mee omgaan. Je hebt nu verschillende keurmerken voor FSC hout (hout uit verantwoorde en gecontroleerde gebieden, geen amazone dus), maar het blijft hout dat gekapt wordt. Gelukkig heb ik een drukker gevonden die kan printen op gerecycled papier, maar nog steeds bleef er iets knagen. Toen zag ik de organisatie: ‘one tree planted’. Zoals je misschien wel verwacht, je kan dus bomen laten planten! Ik heb me ingeschreven en ben nu officieel partner, waardoor als jij een boek koopt, ik een boom kan laten planten. Per verkocht boek, ga ik één boom laten planten! In deze blog lees je er meer over.

Dinsdag 4 augustus

Ik begon de dag met de ontbijt taart die ik vorige week maakte voor mijn boek en een kopje verse muntthee uit de tuin van mama. Ohh wat vind ik het heerlijk om weer thuis te zijn, je bent zoveel meer verbonden met de natuur dan in zo’n stad! Om 10.00 ging het buitenzwembad open en toen lagen we dus lekker in het bad, maar er moest gewerkt worden! Ik ben namelijk de afgelopen weken aan het trainen om baantjes te kunnen trekken. Na een half uur schoolslag, heb ik voor het eerst met een zwembril op ‘gezwommen’. Haha! Dit is echt zoo veel moeilijker dan ik dacht! Maar, ondertussen heb ik mijn spieren getraind op het water, dus ik ben toe aan de volgende stap: met een brilletje op en onderwater kijken tijdens het zwemmen.

In de middag ben ik gaan lunchen met een vriendin en de rest van de dag vloog voorbij. Ik heb nog wel wat kunnen schrijven, maar vandaag heb ik vooral lekker veel kunnen ontspannen. Heerlijk!

Woensdag 5 augustus

Gister fietste ik naar die vriendin om te lunchen en toen had ik een heel mooi stukje bos gespot, vanochtend dus meteen mijn hardlopers aangetrokken en hup hup! Ik luisterde de podcast: ‘Het groene hart van..’ en heb een heerlijke 11 KM gelopen, wat een heerlijk begin van de dag. Daarna heb ik het werkboek definitief gemaakt en die is dus klaar voor de verkoop die maandag 10 augustus start! Er zijn twee mee-lezers en een paar onzichtbare helden die mij hebben geholpen om het te maken en ik ben echt super trots op het resultaat, ik kan echt niet wachten om het te delen! ‘s Avonds was ik weer live met een ‘Sustainable Talk’ op instagram, je kan hem hieronder terug kijken!

Donderdag 6 augustus

De dag begon met een buikspier kwartiertje en daarna dook ik weer, verrassing, het zwembad in! Zelf een brilletje aangeschaft en vandaag ga ik focussen op ademhaling. We hebben bijna een uur in het bad gelegen, ik heb worstelt met het water, naar adem gesnakt, water in mijn oren gehad en vooral heel veel geleerd. Het is me een paar keer gelukt om een heel baantje te zwemmen, yes!! Na een uur was het tijd om lekker naar huis te gaan.

De hele dag ben ik gewoon lekker in de weer geweest, het huis opruimen, nog even het dorp in met mijn zusje en een nieuw hoofdstuk bedacht voor mijn boek. Het komt onder het kopje duurzaam te staan en het heet: ‘Help, ik kan de wereld redden’. Ik vroeg via mijn IG story waar dit jullie aan deed denken en wat de eerste gedachtes waren die bij je opkwam. Die antwoorden staan verwerkt in het boek, plus natuurlijk wat ik zelf denk van deze stelling. Het gaat echt over een stukje mind-set en duurzaamheid in combinatie met directe grote impact maken! Heel leuk en heel interessant als je het mij vraagt ;-).

Nieuwe blog: Afval scheiden, wat hoort in welke bak?

Vrijdag 7 augustus

Na een heerlijk simpel ontbijtje volgde ik een lesje Xco in de sportschool, het was een geleden dat ik dit had gedaan dus het was PITTIG! De spierpijn kwam al snel en ik ben met een boekje lekker in de hangmat gaan liggen. Ook kwam vandaag de winactie voor mijn boek online, ik ga namelijk nú al drie (!!) exemplaren weggeven. Het doel van het boek is om te inspireren, kennis over te dragen en mijn persoonlijke verhaal te delen met een visie op een duurzame maar ook gezonde levensstijl. Op deze pagina leg ik precies uit hoe je mee kan doen.

Win mijn boek: ‘De Kracht van Teruggeven’.

De week vloog voorbij, maar het was ook heerlijk om mezelf even helemaal te verliezen in de vakantie. Dagen gelezen, geschreven en gechillt. Gewoon precies zoals het hoort op vakantie als je het mij vraagt ;-). Ik ben wel echt toe om ergens naar toe te gaan, maar ‘op vakantie gaan’ kan altijd nog, voor nu is dit even prima!

Ik hoop dat jij ook een fijne week hebt gehad!

Liefs,
Maartje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant