Maartje eet jij nou vegetarisch of helemaal vegan?

Ik ben een vegan-at-home en ik zal zo dadelijk verder uitleggen wat dat dan precies is, maar hoe kom je daar nou bij? Ik hoorde het in een podcast van Lobke Faasen (diëtist met een groen hart), ze interviewt verschillende mensen uit allerlei sectoren met hun eigen specialiteiten. Ook vraagt ze altijd hoe die persoon zelf eet, toen kwam de term ‘vegan-at-home’ naar voren. Toen ik het hoorde herkende ik mezelf er meteen in, alhoewel ik soms nog wel een semi-vegen-at-home ben, denk ik wel dat ik een hele mooie term is om naar toe te streven.

Ik krijg nog vaak de vraag: “Maartje, eet jij nou vegetarisch of veganistisch?”. Vegetarisch met een vegan snufje was voorheen mijn antwoord. Het is best moeilijk te omschrijven omdat ik echt heel erg eet op gevoel en niet binnen hokjes. Ik eet sowieso geen vlees en vis, dat is wel 100% zeker. En de rest? Tsja, een beetje waar ik zin in heb, en dat is de laatste tijd gewoon vaak vegan en vers. Beperk ik mezelf? Juist niet! Ik heb het gevoel dat ik mezelf alleen maar verreik, ik probeer nieuwe receptjes ik ben iets secuurder in de supermarkt en ik test nieuwe producten, maar ik verbied mezelf niks. Als ik zin heb in een stroopwafel of een boterham chocoladepasta dan eet ik dat gewoon, komt alleen niet heel vaak voor ;-).

Vegan at home. De betekenis van deze term is eigenlijk dat je binnenshuis vrijwel 100% veganistisch eet en buitenshuis niet. Je bent bewust met eten, koopt zelf voornamelijk vegan en vers en wanneer je buiten de deur eet ben je iets minder streng. Als er vegen-opties zijn is de kans groot dat je daar voor kiest (niet altijd en dat is oké) en als je bij vrienden of familie eet, eet je wat de pot schaft.

Ik merk dat ik deze term heel fijn vindt omdat het nog wel ruimte geeft om buiten de deur niet te streng te zijn, maar binnenshuis is het gewoon duidelijk en simpel. Ik merk dat ik ook veel gevarieerder eet en het leuker vind om te koken voor mezelf!

Wat vind jij van deze nieuwe term?

Liefs,

Maartje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant