#11 – mijn ochtendroutine en een nieuw inzicht

Olaatjes! Wat leuk dat je weer een kijkje neemt in mijn dagboekje! Afgelopen week is er veel gebeurt, ik startte namelijk met mijn stage bij De Fysiovrienden en met het Transformation Nest (online coaching van Merel van der Wouden). En dat had nogal een impact op hoe mijn gemiddelde week eruit ziet, haha! Waar ik voorheen nooit met wekker op stond rond een uurtje of 8, sta ik nu al te springen naast mijn bed om een uurtje of 7! Omdat mijn ochtend nu best wel gestructureerd is, leek het mij leuk om ook eens een kijkje te geven in mijn ochtendroutine! Daarnaast ga ik een inzicht met jullie delen die ik tijdens de 1:1 coaching kreeg in het Transformation Nest. Mijn ochtendroutine en een nieuw inzicht, lees je weer gezellig mee?

Mijn ochtendroutine

Mijn dagen (ma-do) beginnen vroeg. En met vroeg bedoel ik: om 8.15 moet ik de deur uit. Ik ben dan ook rond een uurtje of 18u weer thuis en ik ken mezelf, dan doe ik niks meer! Na een dag hard werken hoef je mij niet meer te vragen om te gaan sporten, haha! Dus daarom sport ik nu elke ochtend vóór mijn stage, van 7u tot 7u30 ongeveer. Ik dacht eerst dat ik het misschien wel lastig zou vinden om na een jaar zonder wekker wakker te zijn geworden nu opeens én vroeger op te staan én actief te zijn. Maar het viel echt alles mee! Eigenlijk vind ik het juist heerlijk!

Oké ik neem je even mee in mijn ochtend

6.45 de wekker gaat en ik vul mijn ‘High Performance Planner’ in (daarin staan vragen om de dag mee te beginnen, duurt ongeveer 5 minuutjes)
6.50 ik maak water met appelazijn van Powerfoodies Market en drink het met een rietje op + ik doe sportkleding aan
7.00 mijn yoga matje pak ik onder mijn kast vandaag en leg ik op de grond naast mijn bed voor een workout van Pamela Reif (Youtube), BBFit (App) of Yoga with Adrienne (Youtube) en wanneer het met mijn scheenbeen weer een stuk beter gaat wil ik ook dit half uur gebruiken om een rondje te gaan rennen!
7.30 klaar met sporten, spring snel even onder de douche door.
7.40 ik maak een ontbijtje en pak mijn lunch in
8.00 tandenpoetsen, tas pakken, jas aan en gaan met die banaan!
8.15 ik loop de deur uit, klaar voor een nieuwe dag

Disclaimer: kopieer nooit precies iemands routine, je moet een routine jouw eigen maken. Dan houd je het veel makkelijker en langer vol! Uiteraard kan je altijd een beetje afwijken en inspiratie opdoen van anderen. Maar probeer dus altijd of de routine die je bedenkt voor JOU werkt!

Doe wat werkt voor jou

Ik heb best lang gestruggeld met een ochtendroutine. Als je mijn boek hebt gelezen dat weet je dat ik me heel lang best wel ‘stom’ voelde dat ik GEEN ochtendroutine had, terwijl het leek alsof iedereen om mij heen het wel had. In mijn boek deel ik hoe ik daarmee om ben gegaan en hoe ik ervoor zorgde dat ik wel een fijne ochtend heb, zonder routine en regelmaat.

Nu heb ik dus iets gevonden wat al 1,5 week goed gaat en daar ben ik ontzettend blij mee. Niet omdat ik nu mee doe aan die te-gekke-iedereen-deelt-zijn-ochtendroutine-hype, maar wel omdat ik nu op sta met een doel en ik eigenlijk niet meer echt hoef na te denken. Het is routine geworden ;-).

Take home message: geniet van de ochtend, hij is heerlijk! Doe wat werkt voor jou!

mijn ochtendroutine en een nieuw inzicht
Photo by Rowan Heuvel on Unsplash

Transformation Nest coaching

In mijn vorige weekdagboekje deelde ik dat ik een nieuw coachingstraject ben gaan volgen, the transformation nest van Merel van der Wouden. Afgelopen dinsdagochtend (jup, de wekker ging nog een uurtje eerder zodat ik van 7-8u via Zoom gecoacht kon worden!) begon mijn eerste 1:1 coaching. Spannend! Dat heb ik namelijk nog nooit gehad! Het voelt best wel speciaal als iemand echt een uur vrij maakt om jouw te helpen en alles volledig draait om hoe ‘ik me voel en mijn bedrijf run’. Erg speciaal en erg fijn! Tijdens die coaching kwam eigenlijk best wel ‘opeens’ ter sprake dat ik een beetje struggle met Instagram. Niet zozeer instagram zelf, maar de cijfertjes en statistieken. Onbewust namen die best wel de overhand en dat werkte natuurlijk alleen maar aafrechts. Vanaf de buitenkant lijkt het soms allemaal ‘heel makkelijk’ want ‘je hebt toch zoveel volgers’, maar zo voelde het de afgelopen paar maanden helemaal niet.

Merel vroeg me ‘waarom ben je begonnen?’. Even een stapje terug naar mijn ‘why’. In mijn boek heb ik hem heel duidelijk beschreven, een van de laatste pagina’s. Duurzaamheid (zowel voor jezelf als voor de wereld), vind ik zo belangrijk. En ergens, ik heb geen idee waar het vandaan komt, voel ik mij intrinsiek gemotiveerd om écht iets te doen, om de wereld te vergroenen en bewustwording te vergroten. ‘Dan moet je daar je focus op leggen’ zei Merel.

Waar heb jij invloed op?

Een van de inzichten die Merel mij gaf was bovenstaande vraag. Ik invloed op hoe ik mij voel, hoe ik mijn tijd in deel en waar ik mijn geld aan uit geef. Ook heb ik invloed op wat voor soort content ik plaats op instagram, met wie ik samenwerk en op welke momenten ik iets deel. Daarnaast heb ik invloed op hoe ik mijn geld verdien, of ik veel tijd aan anderen besteed of juist veel tijd aan mezelf (me-time).

Ik heb geen invloed op het bereik op mijn instagram posts. Op de likes en reacties op andere accounts. Ik heb geen invloed op hoe andere influencers zich gedragen en wat zij posten. Ik heb geen invloed op de situatie om mij heen. En ik heb geen invloed op mijn karakter.

Toen ik daarbij stil stond begreep ik opeens helemaal niet meer waarom ik me zo liet gek maken. Ik heb invloed op hoe ik me voel, dat laat ik niemand anders voor mij bepalen! Ik wil weer de regie terug over mijn eigen gedachtes.

Een aantal mooie vragen die je jezelf kan stellen

  • Wat maakt mij uniek?
  • Wat is voor mij ‘succes’?
  • Wanneer ben ik gelukkig?

Ik hoop dat jij er ook iets aan hebt, deze vragen zijn zo fijn! Alle credits gaan naar Merel, het was zo’n fijn gesprek! Uiteraard deel ik niet al mijn inzichten en vragen die ze stelde, dat zou niet netjes zijn naar haar toe natuurlijk. Ik kan in elk geval de komende weken aan de slag met mijn inzichten en zoals ik al op mijn stories deelde dinsdag, gaan er hele vette dingen aankomen voor ‘Life of Maart’! Stay tuned!

Geniet van je weekend!

Liefs,
Maartje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant