One book sold, one tree planted

Hey you! Een boek over duurzaamheid, ga je die dan echt laten drukken? Ja, is mijn korte antwoord. Ik wilde al vanaf jongs af aan een boek schrijven en nu ik bezig ben met mijn droom ga ik er helemaal voor! Wel ben ik gaan nadenken, het gaat namelijk niet om één boek (als het goed is) en ik wil natuurlijk wel een voorbeeld geven voor een duurzame levensstijl. Dat moet allebei kunnen dacht ik en ik ging op onderzoek uit.

Een duurzaam boek

Eerst ging ik opzoek naar een drukker die op 100% gerecycled papier kan printen, ik wist dat dat mogelijk moest zijn dus ik ben wat drukkers gaan mailen. En ja hoor, pumbo.nl kon mij helpen! Ze printen op papier wat gemaakt is van 100% gerecycled hout en gebruiken inkt op waterbasis zonder chemicaliΓ«n. TOP!

Toch is ook gerecycled hout en natuurlijk de productie niet een per se duurzaam proces. Ik heb gekozen voor de meest duurzame manier, maar nog steeds heeft het een footprint. Die footprint wil ik compenseren! En wat is de makkelijkste manier van CO2-uitstoot compenseren, juist, CO2 opnemen en uit de lucht halen door middel van bladgroen. Bomen. Ik wil bomen planten!

De ideeΓ«n had ik allemaal vrij snel in mijn hoofd zitten, maar hoe werkt dat dan? Ga ik zelf een ‘tuin’ aanleggen om vervolgens allemaal bomen te planten? En hoe lang duurt dat wel niet tot dat die groot genoeg zijn om daadwerkelijk CO2 uit de lucht te halen? Dat moet beter kunnen toch?

Na even speuren kwam ik op de webiste ‘One Tree Planted’ uit. Zij maken het mogelijk voor individuen, maar ook voor bedrijven om bomen te planten. Voor elke dollar die gedoneerd wordt, wordt één boom gepland in een zelf gekozen land met het motto: iedereen kan impact maken! Hoe mooi is dat!

Lees in deze blog meer over de inhoud van mijn boek

Over ‘One Tree Planted’

In 2015 is deze non-profit organisatie begonnen met 50.000 bomen, in 2019 waren dit er 4.000.000 (vier miljoen!!). Er zijn zes standpunten die zij hebben voor het planten van bomen: schone lucht, water vast kunnen houden in de grond, biodiversiteit stimuleren, sociale werkplekken aanbieden voor de lokale bevolking, gezondheid bevorderen en de klimaatcrisis tegen gaan.Β 

Ik vind het zo mooi om te zien hoe een organisatie zo’n grote imapact kan maken op al deze verschillende levels, daarom wil ik hier heel graag aan meewerken. Ik ben officieel business partner geworden van One Tree Planted. Dus voor elk boek dat verkocht wordt, wordt er één boom geplant. Je kan zelf natuurlijk ook altijd nog extra donaties doen of als jij een onderneming hebt ook aan de slag als partner, ga dan naar onetreeplanted.org!Β 

Samen kunnen we de wereld een beetje groener kleuren, doe jij mee?

Liefs,
Maartje

Ps. Hieronder zie je een promo filmpje van One Tree Planted om een iets beter beeld te krijgen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.Β  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant