Persoonlijke update: een boek schrijven part II

Het is eind December en mijn eerste boek is precies een week geleden binnen gekomen! In deze blog wil ik even terug blikken op anderhalve maand geleden, toen ik nog volop in het ontwikkelproces zat en moest communiceren met de drukker om de laatste puntjes op de i te zetten. Op 10 oktober 2020 schreef ik de eerste blog over het boek dat ik heb geschreven, klik hier om die eerst te lezen mocht je dat nog niet gedaan hebben :).

Zonder tegenslagen geen verhaal. En ik wil hierbij meteen even vermelden dat wat ik in deze blog ga beschrijven niet het einde van de wereld is, er is een wereldwijde pandemie gaande en in vergelijking met dat slaat deze blog nergens op. Of zoals een van mijn lieve volgers onder mijn post deelde: ‘als dit het ergste is, dan heb je het hartstikke goed voor elkaar’. Ik wil hiermee zeggen dat je alleen verder moet lezen als je geintresseerd bent in mijn persoonlijke verhaal met valkuilen, struggles en pijnpunten. Dit verhaal is van mij, voor jou. Om je een kijkje te geven in mijn echte leven en niet het ‘instagram-leven’ wat je veelal voorbij ziet komen. Oke, genoeg uitgelegd, als je wilt, lees dan lekker mee.

Stekende hoofdpijn

Het is zaterdag 21 november 2020. Het is een uurtje of 2 en ik zit achter mijn bureau, er staan vijf tabbladen open, ik krijg een appje of ik al een formulier heb gemaakt en opgestuurd naar de boekenwinkel en ik heb zojuist mijn webshop geupdate. Ik ben de hele dag al ontzettend productief, ik heb mijn to-do lijsjtje op mijn laptop open staan en de ene na de andere to-do wordt afgestreept. Er is nog lang geen einde aan en ik moet ook echt nog wel even doorwerken om dat af te krijgen. Dat gaat vandaag in elk geval niet meer lukken, Morgen, morgen heb ik voor werk nog wel tijd om te sporten en aan de lijst te werken. Vol goede moed ga ik weer aan de slag. 

Opeens voel ik een stekende hoofdpijn opkomen. Ik voel aan mijn voorhoofd, best warm. Ik pak een glas water en zet mijn bril op. Ik heb een bril, maar ik draag hem nooit omdat ik het lelijk vind en ik heb het niet écht nodig. Behalve als ik hoofdpijn krijg doordat ik bijvoorbeeld te veel en te intensief naar schermen heb gekeken. Met mijn bril op en een glas water achter de kiezen werk ik door. 

Weer een steek. En een soort zeurend en bonsend gevoel. Mijn hoofd voelt warm, rood en als ik heel eerlijk ben uitgeput. Ik kijk het nog een tijdje aan, maar al snel kan ik me nergens anders meer op focussen. Die hoofdpijn moet weg en snel ook, zo kan ik niet werken! Ik besluit verstandig te doen en even rust te pakken. Misschien werkt het als ik eventjes in bed ga liggen met een filmpje. Het is immers zaterdag eind van de middag, misschien is het sowieso wel handig om te stoppen met werken. Ik voel me heel volwassen en verstandig en kruip in bed met een kopje thee en een kerstfilm. Dit moet toch wel ultiem ontspannen zijn! 

>> BESTEL HET BOEK: DE KRACHT VAN TERUGGEVEN <<

Ik merk dat mijn ademhaling hoog zit, borstademhaling zoals we dat in de fysiotherapie noemen. Als we dat bij patiënten zien, geven we ze ademhalingsoefeningen mee en adviseren we ze om even een stapje terug te doen. Mijn hoofd en mijn gevoel spreken elkaar continu tegen. Ik weet dat ik veel hooi op mijn vork heb, maar ik ben toch jong en fit en iedereen heeft het druk. Ik moet me niet zo aanstellen, er zijn veel ergere dingen in de wereld. Toch besluit ik met mijn hand op mijn buik even mijn ogen dicht te doen en te focussen op mijn ademhaling. Mijn gedachtes schieten alle kanten op en ik merk dat de focus niet ligt op het ademhalen. Ik pak mijn meditatie app erbij en zet een 7 minuten durende ademhalingsoefening op.

Ik heb de dagen die hierop volgden veel rust gepakt, gewandeld en vooral niet meer achter mijn laptop gezeten. Daarna heb ik het weer rustig opgepakt en, spoiler: het is allemaal goed gekomen 🙂

You can’t pour from a empty cup

unknown

Eindelijk is hij daar dan!

Ik fast-forward hem even naar 21 dec 2020, de dag dat de boeken binnenkomen. In de ochtend met tranen in mijn ogen face-timen met mijn ouders om te regelen hoe ik alle pre-orders op tijd verzonden kreeg tot champagne poppen om een uurtje of 20u om te vieren dat de eerste 150 boeken verstuurd zijn. Maar om 11.00 belde er een vriendelijke meneer aan die met twee pallets van samen zo’n 1300 kilo voor de deur stond. Hij keek me verbaasd aan toen ik zei dat we dit allemaal naar de derde verdieping gingen sjouwen. Mijn vriend en twee huisgenoten stonden klaar om te helpen en samen hebben we in een uur alles omhoog getild. Oke niet alles, ruim 15 dozen staan nog in de keuken en nog 10 in de hal en een paar op de trap. Het hele huis stond vol! Haha! Gelukkig mochten we er al een heel aantal meteen versturen. Als je mijn story’s die dag hebt gevolgd heb je wel een beetje meegekregen hoe dat er aantoe ging. Samen met mijn zusje en vader (en later toen mijn vader naar huis was met een vriendin uit mijn hockey team) hebben we alle orders: gesigneerd, voorzien van een boekenlegger en kaart, ingepakt inclusief lint, doosjes gevouwen, verzendlabels geprint en geplakt en alle dozen naar het sorteer centrum gebracht. De dag vloog voorbij. Om twee uur ‘s nachts lag ik uitgeput in bed. Wat een dag!

>> BESTEL MIJN BOEK: DE KRACHT VAN TERUGGEVEN <<

De twee dagen daarna stonden ook nog in het teken van nieuwe orders verwerken, de online boeklancering en alles bijhouden in excel. Had het makkelijker gekund? Waarschijnlijk. Heb ik genoten? Oh meer dan dat!! Wat een werk, een boek schrijven. Maar ooh ik kan het echt iedereen aanraden. Het is het zo’n leerzaam, inspirerend, creatief en ontzettend gaaf proces waar ik zo zo zo trots op ben. En nu is het hier, het boek! Ik heb het in mijn handen en dat voelt zo ongelofelijk goed.

Ik ga hier echt nog heel lang van genieten en ik hoop dat 2021 weer een gezond, mooi, creatief & inspirerend jaar mag worden.

Bedankt dat je het tot hier hebt gelezen!

Liefs,
Maartje

Ps. Mocht je het boek al besteld hebben, dan zou je mij en potentiële lezers een enorm plezier doen door een review achter te laten op mijn website of via bol.com – alvast enorm bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Super leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Op mijn website deel ik blogs over artikelen rondom de thema’s duurzaamheid, fitheid, gezondheid & persoonlijke verhalen.  Ook heb ik drie gastbloggers die elke maand wat schrijven.

[instagram-feed num=4 cols=2]

Best gelezen blogs

Misschien vind je dit ook interessant