5x waarom vega zijn NIET lastig is

Bijgewerkt: 10 sep 2019

Vegetarisch eten is altijd een DING. Speciale gerechten in restaurants of maar een beperkte keuze, de grappen van mensen om je heen die het niet kunnen laten om ermee te spotten of de etentjes met vrienden en familie waar je ‘speciale kost’ krijgt omdat iedereen wél vlees eet. Het klinkt allemaal niet echt als een feestje, maar ik ga je nu 5 redenen geven waarom vegetariër zijn WEL een feestje is!

  1. Vegetarisch vlees/vlees vervangers zijn ten opzichte van echt vlees super snel en makkelijk te bereiden. Ze hoeven vaak alleen maar warm en zijn dus binnen vijf minuutjes klaar, waar je met echt vlees zo’n 20 minuten mee bezig bent!

  2. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel vleesvervangers op de markt, je kan dus niet zeggen dat je deze ‘niet lekker vindt’, er zijn er altijd wel een paar die je wél lekker vindt! (De vegetarische kipschnitzel is mijn favoriet 😉)

  1. In elk restaurant hebben ze minimaal één vegetarisch optie voor zowel voor- als hoofdgerecht. Deze optie bevat vaak de meeste groentes en andere gezonde ingrediënten. Gezond uiteten, het is dus mogelijk!

  2. Er zijn oneindig veel mogelijkheden als je vegetarisch gaat koken. Vaak hoef je alleen maar het vlees weg te laten en eventueel wat kruiderijen toe te voegen voor de perfecte maaltijd. Een tosti ham/kaas = een tosti kaas. Hutspot met spekjes = gewoon hutspot (eventueel met vegetarische spekjes). Couscous salade met kip = couscous salade met wat extra groentes en/of noten. Easy peasy!

  3. Vlees is duur! En vegetarisch eten is dus goedkoop! Een feestje voor je portemonnee, een feestje voor het milieu, een feestje voor het beestje en een feestje voor jou, want jij mag een lekkere vegetarisch maaltijd eten! 🤗


Ontbijt » eiwitrijke & vegan breakfast bowlLunch » frisse salade met hartige crackersSnack » zoet bananenbrood met een snufje sinterklaasAvondeten » frisse lichte couscoussalade Happy cooking!

Liefs,

Maartje

#tricks #ontbijt #gezond #vega #genieten #groen #gezondereceptjes #Studentenvoer #avondeten #duurzaam #food #vegan #vegetarisch #maaltijd #couscous #biologisch #vitamines #groente #eiwitrijk

© 2020 Life Of Maart