Alles wat je moet zien en doen op de Gili eilanden

De Gili eilanden horen officieel bij Lombok, maar als je op Bali bent ben je er zo en is het zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen! Een hele andere sfeer, een andere cultuur en een andere omgeving. En toch een beetje hetzelfde 😉

Wat zijn de Gili Eilanden?

Drie eilanden (er zijn er meer maar die liggen onderaan lombok, als er over ‘de Gili’s’ wordt gesproken bedoelen we de drie eilanden ten westen van het Noorden van Lombok), die aan de kust van Lombok liggen. Vanaf Bali gaan er boten rechtstreeks of je kan via lombok met de ‘slow boat’ (public boat).

Het dichts bij lombok ligt Gili Air (mooie natuur; wel veel backpackers), het middelste eiland is Gili Meno (honeymoon Island) en het eiland het verste weg van Lombok: Gili Trawangan (Party Island). Op alle eilanden kan je prachtig duiken, ook je paddi halen!

Ik ben begonnen op Gili Trawangan (ook wel Gili T) en na vier nachten door gerezen naar Gili Air waar ik 3 nachten ben gebleven.

De boten vanaf Bali vertrekken vanuit Padang Bai direct naar de Gili’s (fast boat) of naar Lombok (slow boat/public boat), op lombok kan je dan de boot naar de Gili eilanden pakken.

Snorkelen

Vanaf Gili T heb ik een snorkeltocht gedaan; ontzettend gaaf! We zaten op een boot met nog zo’n 20 anderen, een redelijk grote groep dus (je kan ook een privé snorkeltocht doen, kost natuurlijk wel meer geld!) maar het was zo juist heel gezellig. De boottocht zelf was al ontzettend gaaf, we dobberde over het water, lagen op het dek in het zonnetje en keken over een helder blauwe zee naar de vulkanen op zowel Bali als Lombok. We hebben fel gekleurd koraal gezien, prachtige visjes (ja, ook nemo!) en SCHILDPADDEN!

Rondje om

De eilanden zijn klein, Gili T heeft als grootste eiland een omtrek van 8 km. Met je hardlopers ben je er binnen een uur omheen, maar je kan er ook een dag tochtje van maken met tussendoor stops op verschillende plekjes zoals het strand, een beachclub of een echte lokale Warung.

Swing

Overal op de Gili’s kan je schommels vinden; in het water, op het strand, naast het hostel. Elk restaurant heeft minimaal één swing met eigen gekke quotes en teksten. Ze zijn tof! Een beetje cliché om ermee op de foto te gaan misschien, maar je kan er ook gewoon heel chill op schommelen! Zeker als de schommel in het water is, een heerlijke workout 😉

Party!

Gili T staat bekend als het party Island, maar ook op Gili Air is er elke avond wel een cafeetje open. Het leukste aan deze feesten is dat het buiten OP HET STRAND is! Schoenen uit, chill modes aan. Ben je moe? Vaak zijn er kampvuren met zitzakken waar je lekker op kan chillen!

Go Social

Hostels zijn het leukst op deze eilandjes als je mensen wilt leren kennen. Samen stappen, samen naar het strand of samen wat eten. Natuurlijk kan je jezelf altijd terugtrekken maar samen de eilanden verkennen is tof!

Sunset/ sunrise

Het voordeel aan een klein eilandje is dat je zowel de zonsopkomst als de zonsondergang kan zien! Als het helder is kan je zelfs genieten van de vulkaan die tegen de horizon aan ligt waar de bootjes rustig voor liggen de dobberen, terwijl de golven in een rustig ritme tegen de kust slaan.

Er zijn nog veel meer activiteiten te doen (fietsen huren, tours, duiken), maar dat heb ik zelf niet gedaan dus daar kan ik ook niets over zeggen 😉 Maar mocht je naar Bali gaan ooit, dan moet je de Gili’s in elk geval NIET overslaan!

Liefs,

Maartje♥️

#genieten #Favorites #hotspot #vakantie #zomer #tips #Bali #Travel #Gilieilanden

© 2020 Life Of Maart