Alles wat je moet zien en doen op de Nusa Eilanden

De Nusa-eilanden (bestaande uit Nusa Penida, Nusa Lembongan en Nusa Ceningan) liggen ten zuid-oosten van Bali op zo’n 45 minuten varen. Je kan er komen met de boot vanuit Sanur of Padangbai – maar ik denk dat bijna iedereen vanaf Sanur komt. Nusa Penida is het grootste eiland, daarna Lemongan en Ceningan is het kleine van de drie. Allemaal zijn ze net even anders en hebben ze zo hun eigen ‘spots’. Hieronder op een rijtje wat de hoogte punten zijn van deze eilanden!

De eilanden verkennen is het makkelijkst op een scooter. Voor zo’n 70.000 roepia (ongeveer €4).

Smoothiebowl – Penida

Op Nusa Penida hebben ze de BESTE SMOOTHIE BOWL van heel Bali wordt er gezegd. Ik moest dat even proeven natuurlijk en ik moet zeggen dat de smoothie TOP is! Vaak worden er dunne kleine smoothies gegeven met een paar toppings waardoor het er heel fancy uitziet. Maar bij Espresso Penida is de smoothie zelf gewoon echt heel erg vullend, vol van smaak en goed!

Goa Giri putri-cave tempel – Penida

Voor 5.000 roept (30 cent) kun je een Sarung huren – of je moet er al een hebben natuurlijk! – en dan mag je de tempel in. Je loopt de trappen op en komt in een paradijsje waar de mensen hun dagelijkse gebeden (?) uitvoeren. Het is heel indrukwekkend om zo dichtbij een andere cultuur te komen, zeker de moeite waard!

Atuh Beach – Penida

Dit strandje is heel erg rustig, er loopt een klein, best wel stijl, trappetje vanaf de cliff naar beneden. Goed te doen op slippers trouwens. Er is een soort brug van rotsen wat een prachtige foto oplevert. Let wel op dat er heel veel stenen liggen als je het water in gaat, wat ervoor zorgt dat zwemmen niet echt mogelijk is. Wel kan je natuurlijk gewoon even afkoelen daar!

Ga snorkelen! – Penida

Je kan op een bootje naar 4 verschillende spots om mantra’s te zien, onderwater Buddha, Tuna en prachtig koraal! Je vertrekt als vroeg (8 AM) en je bent zo’n 3,5 uur op het water. Heerlijk! Ik betaalde 250.000 roepia (€15) voor deze ochtend, inclusief snorkelsetje met flippers, een banaan en water.

Kelingking Beach – Penida

Dit is denk ik het meest bekende plekje van Nusa Penida. En terecht! Het is prachtig om van boven een foto te maken, maar de afdaling naar het strand is eigenlijk nog mooier 🙂 Je manoeuvreert over de rotsen, houd je vast aan bij elkaar geknoopte bamboe en dat gaat soms wel in een hoek van 90 graden omlaag (en dus ook weer omhoog op de terug weg). Als je een beetje sportief bent is het een eitje en ontzettend gaaf, ben je niet zo sportief is het nog steeds wel te doen maar kan het wel best vermoeiend zijn, houd hier rekening mee. Maar het is het waard hoor! Het strand is prachtig, de golven zijn hoog en het is super fotogeniek. Ik ben hier zelfs twee keer geweest omdat het zo tof is.

Crystal Bay Beach – Penida

Een strandje. Gewoon een mooi strandje. Ik heb hier een uurtje ongeveer gezeten, even in het water gesprongen en daarna weer door. Ben je een echt strand-mens dan kan je jezelf hier de hele dag wel vermaken hoor!

Devil’s Tears – Lembongan

Het water komt met ontzettend veel kracht tegen de rotsen aan waardoor het als het ware omhoog spuit (en iedereen nat maakt als je niet op let). Het is ontzettend tof om te zien hoe de natuur hier zo zijn eigen gang gaat. Waarschuwing: de Chinese toeristenbusjes komen hier ook langs..

Mangrove tours – Lembongan

Je kan een kaak huren, een stand-up padle of op pad met een bootje en een ‘gids’ (iemand die de boot vooruit duwt, met een stok. ja echt!) Ik koos voor dat laatste en we zagen een prachtig soort bos met bomen die wortels hadden over de hele stam waardoor het een sprokjesachtig gevoel gaf. Je dobbert rustig door het water terwijl je kan genieten van dit prachtige uitzicht. Ook hier zijn helaas wel veel andere toeristen, maar er zijn genoeg momentjes dat je gewoon even helemaal niemand ziet en alles voor jezelf hebt!

Dream Beach – Lembongan

Een prachtig stukje strand naast Devil’s Tears. Goed te combineren dus! Even een fotootje en door of natuurlijk lekker een dagje chillen op het strand. De keuze ligt geheel bij jou! 🙂

Yellow Bridge – Lembongan & Ceningan

Dit is de brug tussen Nusa Lembongan en Nusa Ceningan, als je met de boot vanaf Nusa Penida naar Lembongang gaat zul je hier aankomen. Het is een bekende foto-spot en eerlijk gezegd is de brug ook echt heel tof! De gele kleur is zo uniek en dat maakt het ontzettend fotogeniek.

Blue Lagoon – Ceningan

Dit is een baai op Nusa Ceningan waar het water een abnormale kleur lichtblauw heeft. Het water rond de eilanden is overal mooi, maar de kleur van Blue Lagoon is een soort baby blauw wat een prachtig contrast levert met de omliggende rotsen. Zeker de moeite waard om even langs te hoppen!

Swing – Ceningan

Op het kleinste eilandje zijn heel veel (naar mijn idee de leukste van alle eilandjes) leuke restaurantjes met prachtige schommels. Echt heel veel schommels, hah! In het water, op het terras, naast de infinity pool. O-VE-RAL! En het is prachtig!

Dat waren alle plekjes die ik heb bezocht, ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

Liefs, Maartje ♥

#mooiefoto #Lembongan #Nusaeilanden #nusapenida #instagramproof #Ceningan #viewpoint #dingendiejemoetweten

© 2020 Life Of Maart