Appel-bietenbrood met een vleugje chocolade

Lekker apart, lekker gezond en ook nog eens gewoon heel erg lekker! Ik houd ervan om te experimenteren met groentes in broden, plantaardige baksels en gekke smaken en structuren combineren. Nou ik kan je een ding vertellen, ik heb nog nooit een cake zo vaak opnieuw moeten maken omdat hij was mislukt, haha!



Maar uiteindelijk is het resultaat dan ook echt mega goed geworden - al zeg ik het zelf. Er zit een verstopte groente in - zoals je in de titel van dit blog bericht kan lezen is het biet #spoiler. Er zit cacao poeder in, want ik ben een MEGA MEGA MEGA chocolade fan en op deze manier is het nog (Semi) gezond en toch met de smaak van chocolade #topidee. En dit brood is plantaardig, dat betekent: geen zuivelproducten of andere dierlijke producten. Gewoon, omdat ik vind dat ik wel iets minder zuivel kan gaan eten in het kader van het milieu. Nee ik eet niet 100% plantaardig, maar zo hier en daar een vegan gerechtje maken vind ik wel heel belangrijk. Gewoon even weer bewust worden wat je allemaal in je lichaam stopt en wat voor een effect dat eigenlijk heeft. Oké, tot zover mijn babbeltje, hier komt het recept!



Ingrediënten

Vochtige

  • 1 ongekookte rode biet

  • 1 appel

  • 200mL water

  • 500mL plantaardige melk

  • 3 el agave siroop

Droge

  • 120g amandelmeel

  • 50g cacao poeder

  • 10g bakpoeder

  • 15g lijnzaad


Bereiding: verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle vochtige ingrediënten in de blender en mix tot een soort gladde smoothie. Doe vervolgens alle droge ingrediënten in een kom en hussel het met een lepel door elkaar. Voeg vervolgens de twee mengsels samen in een grote bak en mix het door elkaar tot het een geheel is. Doe wat bakpapier in de cakevorm, giet het beslag erin en zet de cake voor 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een vork even om te kijken of die echt gaar is. Serveer warm met wat notenpasta of doe het door je ontbijtje heen - is echt een aanrader. Enjoy!


Liefs,

Maartje




© 2020 Life Of Maart