Bananenbrood bliss balls!

Het is bijnaaaa vakantie (voor de meesten) en dat betekent dat het weer tijd is voor een over-load aan vet lekkere zomerse hapjes. Makkelijk mee te nemen voor onderweg, super gezond, vegan & toch wel lekker zoet!

Deze bliss balls vind ik top! Sowieso zijn bliss balls over het algemeen heel erg fijn omdat het overal mee naar toe kan en omdat het eigenlijk zelf gemaakte snoepjes zijn met alles wat je zelf lekker vindt!

Ik maakte deze balletjes met de ingrediënten die ik normaal in mijn bananenbroodje gooi. Precies ja: banaan! Oké oké flauw! Maar ook noten, pindakaas en kokos zijn vaak te vinden in mijn broden dus ik vind dat deze bliss balls de naam: bananenbrood bliss balls verdienen! Lees je mee voor het receptje?

Ingrediënten:

  1. 15g cashewnoten

  2. 65g granola

  3. 10g kokos

  4. 80g (geweekte) dadels

  5. ½ banaan

  6. 1 el pindakaas

Topping: chia zaad, kokos en havermout.

Bereiding: week de dadels (mocht je dat nog niet gedaan hebben) in kokend water en laat 10 minuutjes intrekken. Doe de cashewnoten, granola en kokos in de blender en mix tot kleine kruimeltjes. Doe de geweekte dadels, banaan en pindakaas erbij en mix tot het plakkerig deeg is.


Was je handen en draai (ong. 10) kleine balletjes. Dip ze in kokos, havermout of chia zaad voor een leuk randje, dit hoeft niet! Ik koos zelf voor 2 met chia zaad, 3 met kokos, 3 met havermout en 2 zonder. Zet ze in de koelkast of serveer ze gelijk!

Liefs,

Maartje ♥️

#bananenbrood #gezond #vega #genieten #receptjes #dadels #banaan #onthego #gezondereceptjes #snack #food #vegan #Receptje #gezondehapjes #noten #kokos #eiwitrijk

© 2020 Life Of Maart