BBQ’en als vegetariër 

Barbeque is als vegetariër zijnde altijd een beetje een gevecht. Het staat namelijk bekend om de grote hoeveelheden vlees die geconsumeerd worden. Toch is dat niet nodig, je kunt prima een op een heerlijke zomerse avond barbecuen met vrienden en familie zonder dat je alleen op een stokbroodje zit te kauwen!

“Een BBQ is toch alleen lekker met veel vlees?”

Nee. Er zijn zoveel dingen die je kunt maken met groentes, salades en peulvruchten die je als ‘vega’ gewoon kunt eten! Denk aan: gebakken champion, falafel balletjes of een heerlijke fruit salade. Je hebt tegenwoordig zelfs in (bijna) elke supermarkt vegetarisch vlees – vooral de worstjes zijn heerlijk op de barbecue!

De lekkerste frietjes zijn gemaakt van zoete aardappel.

Maar echt! Je kan ze in de oven bakken, op de grill leggen of wokken. Maar deze frietjes zijn echt de bom! Dit is dus ook heerlijk tijdens een zomerse barbecue.


Het recept voor deze frietjes is heel makkelijk! Schil en snijd de zoete aardappel zo dat het net frietjes zijn. Doe er wat olie overheen en strooi met wat zout en rozemarijn voor de extra smaak! Doe ze nu zo’n tien minuutjes in de wokpan (blijf goed roeren en opletten zodat ze niet aan één kant verbranden) of op de grillplaat/ in de oven. Laat even afkoelen en tadaa! Heerlijke knapperige gezonde frietjes 🙂

Liefs, Maartje ♥

Lees ook: rijk gevulde couscous salade on the go!

#gezond #zomer #vegan #maaltijd #zoeteaardappel #groente #frietjes

© 2020 Life Of Maart