Chocolade notencake

Chocolade notencake

Toen ik vroeg via mijn instagram stories welke receptjes jullie graag wilden zien kreeg ik de vraag of ik een notencake kon maken. Ook kwam iemand met de vraag iets te verzinnen met kokosmeel, die twee kon ik mooi combineren tot deze chocolade notencake! Vegan, maar wel eiwitrijk. En de smaak van chocolade kunnen we allemaal niet weerstaan toch?!

Ingrediënten

  1. 3 rijpe bananen

  2. 100mL amandelmelk

  3. 200mL kokosmelk

  4. 150g kokosmeel

  5. 3 el cacao poeder

  6. 16g bakpoeder

  7. handje pecannoten

  8. handje cashewnoten

  9. 50g pijnboompitjes

  10. 3 el granola met noten

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de banaan met de cacao, het bakpoeder, kokosmeel, kokosmelk en amandelmelk in de blender en mix tot een zacht bruin beslag. Doe het in een kom en roer vervolgens met de lepel de overige ingrediënten er door heen. Zet de cake voor 45 minuten in de oven, prik zelf even met een satéprikker om te kijken of die goed is – elke oven is net even anders! Enjoy!

Heb jij dit receptje gemaakt? Deel hem met #gezondereceptjes of @gezondereceptjes, vind ik leuk!

Liefs, Maartje

#bananenbrood #amandel #ontbijt #gezond #lunch #banaan #cacao #snack #granola #vegan #kokosmeel #amandelmelk #noten #kokos

© 2020 Life Of Maart