Chocolade partjes met aardbeien frosting en een notencrunch

Het idee was om roze bliss balls te maken met een cacao en kokos omhulsel. Maar precies alles ging mis en mislukte kei hard, hah! Het deeg bleef te vochtig, ik kreeg het niet voor elkaar om het tot balletjes te draaien. Eindstand; alles bij elkaar in een springvorm de kwakt en even in de oven. Van de overige aardbeien maakte ik een soort gelei achtige frosting. Ook had ik nog verkruimelde amandel en kokos die er als een notencrunch bovenop kwamen. Tot slot nog wat versieren met chocolade en blauwe bessen. Stiekem ben ik best nog wel trots op dit nog best wel goed uitgepakte receptje šŸ˜‰

Ingrediƫnten

 1. 150g dadels

 2. 100g cashewnoten

 3. Ā½ banaan

 4. 225g bevroren aardbeien (zoā€™n diepvries pakje)

 5. 10g kokos

 6. 10g amandelschaafsel

 7. 10g cacao

 8. 1 el pindakaas

 9. 20g speltmeel

 10. 50g quinoa

 11. snufje kaneel

 12. 2 el agar agar

 13. 1 el honing

Toppings: blauwe bessen, (ruby) chocolade ect.


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook 500mL water gebruik de helft voor het weken van de dadels met de andere helft kook je de quinoa. Voeg het snufje kaneel toe terwijl je de quinoa kookt. Doe de cashewnoten in de blender en mix tot het poeder is. Doe hetzelfde met de kokos en amandelschaafsel, deze mogen met zā€™n tweeĆ«n bij elkaar, maar houdt wel gescheiden van de cashewnoten! Doe de aardbeien, geweekte dadels, pindakaas en de halve banaan in de blender en mix tot een rozige romige massa. Doe het in een kom en roer met een lepel het cashewpoeder, cacao en smeltmeel toe. Als de quinoa is drooggekookt dan voeg je deze ook toe aan het beslag. Vet de springvorm in en doe het beslag erin, zet voor 15-20 minuutjes in de oven.

Mix 250mL water met de overige bevroren aardbeien (ongeveer 25g) en de honing in de blender. Giet dit in een steelpannetje en breng het aan de kook. Voeg de agar agar toe (kijk nog even voor de zekerheid op de verpakking, soms moet je het net iets anders per merk bereiden namelijk!) en kook het tot een een wat dikkere gelei is. Haal de bodem uit de oven als die klaar is en giet de aardbeien frosting eroverheen. Zet nu minimaal 2 uur in de koelkast, daarna kan je hem versieren met de kokos/amandel poeder mix en met de overige toppings.

Ik geef toe; niet het makkelijkste receptje, maar het is zeker de moeite waard als je een vrije ochtend/middag hebt deze week! Deel jouw fotoā€™s met #gezondereceptjes!

Liefs, Maartje

#valentijnsdagrecept #amandel #gezond #fruit #dadels #banaan #kaneel #pindakaas #cacao #snack #speltmeel #honing #vegan #cashewnoten #aarbeiden #quinoa #kokos #agaragar

© 2020 Life Of Maart