Chocolade yoghurt cake met appel (+vegan optie!)

Het was al weer veel te lang geleden dat ik er een heerlijk chocolade receptje op had gezet. Aangezien ik gewoon een enorme fan van chocolade ben, maar wel probeer op te letten dat ik verantwoordelijk om ga met de hoeveelheid besloot ik weer met cacao aan de slag te gaan. Cacao is gezond! Zo beweert Jesse van der Velde, en ik wil dat natuurlijk met alle liefde geloven dus ik ging aan de slag!

Ingrediënten

  1. 2 appels

  2. 250g griekse yoghurt (vegan optie: kokosyoghurt)

  3. 30g (vegan) eiwitpoeder

  4. 50g boekweitmeel

  5. 50g havermeel

  6. 2 el cacao poeder

  7. 2 el lijnzaad (+2 el water) – flax eggs

Bereiding: doe de lijnzaad met het water in een bakje en laat het voor 10 minuutjes intrekken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de overige ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix tot een glad geheel, het klopt dat het er nog een beetje waterig uitziet, dat is geen probleem! Voeg als laatste de flax eggs (lijnzaad in water) toe. Doe bakpapier in een cakevorm en vet het in met een beetje (kokos)olie. Giet het beslag in de vorm en zet voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. 

Tadaa! Het heerlijke (maar niet zoete) chocolade broodje is ready to eat, vooral lekker met een grote eetlepel pindakaas 😉 Laat mij jouw creaties zien door ze te delen met #gezondereceptjes.

Liefs, Maartje

>> lees ook: chocolade-courgette-brood

#bananenbrood #postworkout #appel #flaxegg #yoghurt #havermeel #cacao #chocolade #eiwitpoeder #boekweit #eiwitrijk

© 2020 Life Of Maart