De knapperigste geroosterde aardappeltjes die er bestaan!

En ze zijn nog enorm verslavend ook!

Aardappelen. Ik denk dat er een haat/liefde verhouding bestaat als het om aardappelen draait. Sommige mensen vinden het niks; teveel koolhydraten en een flinke hoeveelheid zetmeel. Andere mensen kunnen niet zonder.

Aardappels zijn een belangrijke bron van voedingstoffen. Ze zitten vol met vezels, vitamine C en mineralen zoals ijzer en magnesium. Ze geven je genoeg energie en zijn ook nog eens enorm lekker. Vaak eet ik deze aardappeltjes voor het sporten. Zo kan ik nog de hele dag of avond vooruit!

Aardappeltjes uit de oven zijn mijn favoriet. Ik lieg niet als ik zeg dat je de crunch kan horen als je ze doorbijt. Daarnaast kan je helemaal naar wens maken; met paprikapoeder, wel/niet gekookt of zonder zout. Dit receptje geeft mijn smaak weer, maar je kan hem altijd aanpassen naar jouw wens!

Ingrediënten

Voor 2 grote porties:

  1. 500g vastkokende aardappelen

  2. 1 tl knoflookpoeder

  3. 1,5 el Italiaanse kruiden

  4. 3 el olijfolie

  5. Snufje zout

  6. Water om in te koken

Bereiding: warm de oven voor op 240 graden. Gebruik de kleinste aardappelen in de zak en was ze goed. Snijdt de aardappelen in schijven van ongeveer 1 centimeter dik. Snijdt vervolgens de schijven in 3 verticale stukken zodat je ‘frietjes’ krijgt. Is de aardappel groot? Snijdt hem dan in 4 stukken. Doe de aardappelen in een pan met ruim kokend water en kook ze voor 5 minuten. Doe vervolgens alle aardappelen in een kom en hussel daar 2 eetlepels olijfolie en de kruiden doorheen. Vet het bakblik in met 1 eetlepel olijfolie, leg daar alle frietjes op en doe ze in de oven voor 50 minuten. Na 30 minuten kan je de aardappeltjes in een beetje draaien, maar dit is opzich niet nodig. Na 50 minuutjes zijn je aardappelen goudbruin en klaar om op te eten!

Als je het receptje hebt gemaakt, vind ik dat heel leuk om te zien! Tag mij (@bylulumay) & @gezondereceptjes er dan ook zeker in of gebruik de hashtag #gezondereceptjes !

Liefs,

Lulu ♥️

#gezond #vega #gezondereceptjes #food #vegan #vegetarisch #maaltijd #Receptje #groente

© 2020 Life Of Maart