De lekkerste snacks voor onderweg

Gezond snacken, het blijft een dingetje. Je moet er namelijk net even iets meer aandacht aan besteden dan ongezond snacken. Een appeltje heeft iedereen zo gepakt, maar stel dat je net even iets meer trek hebt dan alleen een stuk fruit. En dan is er nog een tweede 'probleem', want ik probeer zo min mogelijk plastic te gebruiken, maar ongeveer alle snacks zitten verpakt in zo'n plastic monstertje. Daar moet toch een oplossing voor zijn?


Gezond snacks zijn easy peasy zelf te maken; denk aan een bananenbrood, gezonde muffin of een home made cake met verstopte groentes. Het is dus handig om een dag in de week (bijvoorbeeld een zondag) lekker even in de keuken te gaan staan - dit hoeft echt geen uren te duren, vaak is een simpel receptje binnen een half uur (excl oventijd) in elkaar gezet. Mijn favoriete snack op het moment: pannenkoekjes! Ze zijn binnen 10 minuutjes gebakken en super lekker met een lepel hazelnootpasta (eventueel wat cacao erdoor voor vegan home made chocolade pasta!!), granola en/of agave siroop.


Hieronder een aantal pannenkoek receptjes - maar ik gebruik ook vaak de mix van bijvoorbeeld Teff Inside of Womens Best, daar hoef je alleen maar plantaardige melk of water aan toe te voegen en voilaa!

Toen Mepal mij een persbericht stuurde over de nieuwe collectie multikommen was ik meteen verkocht - dit is letterlijk multi functioneel en het heeft ook nog eens een super strak design! Natuurlijk controleer ik eerst alles even op duurzaamheid voor ik met een merk in zee ga, maar met een lunchbox - in plaats van al die plastic zakjes - zit je al snel goed. Toch ging ik even op onderzoek uit en kwam op onderstaande puntjes uit: Mepal wordt geproduceerd in Nederland, scheelt heel veel transport! Ze bieden lunchboxen, maar ook water flesjes en koffie bekers aan zodat je geen single-used bakjes meer hoeft te gebruiken - dat scheelt ruim 220 plastic zakjes per persoon per jaar! En doordat de kom luchtdicht, lekdicht en tegen de koelkast kan, kan je dus heel makkelijk je restjes bewaren en de volgende dag - in dezelfde kom - weer opwarmen!


Als student is het voor mij ideaal om alles in een en hetzelfde bakje te gebruiken, 's ochtends pannenkoekjes op tafel, de restjes gaan mee - in dat zelfde bakje - en 's avonds gebruik ik die bak om een salade in te maken of soep mee op te warmen. Ook kan je natuurlijk 's avonds koken - de helft bewaren in de koelkast en de volgende dag als lunch mee naar school/werk/stage nemen. Chill!


Gebruik jij een lunchbox of een herbruikbare koffiebeker of ben jij meer van de plastic zakjes? Laat het mij weten in een reactie!


Liefs,

Maartje


Bron: https://www.mepal.com/nl/inspiratie/onze-helden/mepal-ons-verhaal


Disclaimer: deze blog is geschreven in samenwerking met Mepal, dit veranderd echter niks aan mijn mening en de kwaliteit van het product. Ik ben oprecht en eerlijk in het schrijven van deze blog en hoop jullie hiermee te inspireren. Ik heb de Multikommen van Mepal gekregen.© 2020 Life Of Maart