De romigste vegan pasta die je ooit hebt geproefd!

Ik durf bijna wel te zeggen dat dit het meest gevraagde recept ooit van mij is! Elke keer als ik in mijn Instagram story zet dat ik pasta ga eten; inclusief veganistische kaassaus, stroomt mijn inbox vol met de vraag hoe ik dit maak en of het niet moeilijk is!

Nu verlos ik jullie allemaal uit je lijden, want vandaag is het moment dat ik het receptje deel, die absoluut niet moeilijk is, sterker nog; binnen een klein half uurtje staat alles op tafel!

Het receptje wat ik met jullie deel is voor drie personen, maar de let op dat de hoeveelheid saus die ik maak voor ruim vier personen kan worden gebruikt (lees; ik ben een grote sausjes fan!). Ik vind het lastig uit te leggen hoe de substantie van de saus eruit ziet, maar je kan altijd mijn Instagram account onder het kopje dinner ideeën (ergens op het einde), zien hoe het erbij mij uitziet! Dit keer gebruikte ik als basis volkoren penne, maar je kan natuurlijk elk soort pasta nemen die jij lekker vind!

Ingrediënten:

 1. 300gr volkoren penne

 2. 1 grote aardappel

 3. 150gr wortels

 4. 2 courgettes

 5. 400gr velderwtjes

 6. 40gr pijnboompitjes

 7. 150gr ongebrande cashewnoten

 8. 250 ml kokosmelk

 9. 5el edelgistvlokken

 10. 2 teentjes knoflook

 11. 1 witte ui

 12. 1tl paprikapoeder

 13. 1tl kerriepoeder

 14. Snufje zout

 15. Chilivlokken en peper naar wens

 16. Olijfolie

 17. Water om in te koken

Bereiding: kook de penne beetgaar zoals dat op de verpakking staat. Giet dit af en zet het eventjes opzij. Snijd de aardappel, de wortels, het ui, de knoflook en de courgette in kleine stukjes. Verhit een pan met water op het vuur en voeg daar de aardappel, de wortels, het ui, de knoflook en de cashewnoten aan toe. Laat dit koken totdat de aardappel en de wortels zacht zijn. Voeg vervolgens de kokosmelk, de edelgistvlokken en de kruiden toe en mix dit (doormiddel van een staafmixer) tot een geheel. Verhit een koekenpan met wat olijfolie op een middelhoog vuur en bak de courgette en de velderwtjes beetgaar. Schep de penne en de groente op een bord en giet vervolgens (royaal), de overheerlijke kaassaus overheen. Top het af met (eventueel geroosterde) pijnboompitjes en smullen maar!!

Als je het receptje hebt gemaakt, vind ik dat heel leuk om te zien! Tag mij (@bylulumay) & @gezondereceptjes er dan ook zeker in of gebruik de hashtag #gezondereceptjes !

Liefs,

Lulu ♥️

#gezond #vega #genieten #gezondereceptjes #food #zomer #vegan #vegetarisch #maaltijd #makkelijk #groente

© 2020 Life Of Maart