De ultieme konings smoothie!

Koningsdag komt er alweer bijna aan en dat betekent natuurlijk oranje van top tot teen! Iedereen haalt alles uit de kast om er zo leuk en gek bij te lopen. Nou moet ik eerlijk zeggen; oranje is niet zo mijn kleur, maar voor deze dag maak ik natuurlijk wel een uitzondering!

Als je van de buitenkant oranje bent moet dat natuurlijk ook aan de binnenkant! En hoe kan je die oranje kleur nu beter verwerken dan in een smoothie! Ik ging gelijk aan de slag door er wortel in te verwerken. Nu hoor ik je denken; ‘ieeuwl wortel?!’ Jaa wortel jaa! Het mooie is dat ik het meerdere mensen heb laten proeven en zij allemaal geen idee hadden dat ze groente zaten te eten. Iedereen vond het juist erg zoet! Een echt gezond koningsontbijtje!

Ingrediënten:

  1. 1,5 banaan

  2. 30 gram (bevroren)mango

  3. 135 gram wortel

  4. 2 eetlepels ongezoete sojayoghurt

  5. Water om in te koken

Bereiding: hak de wortels in kleine stukjes en kook ze voor 10 a 15 minuutjes in een pan totdat ze zacht zijn. Laat dit goed afkoelen. Doe vervolgens de banaan, mango, sojayoghurt en de wortel in een blender en mix alles door elkaar. Top het af met bijvoorbeeld wat kokosvlokken, pompoenpitjes, passievrucht en granola en je bent helemaal klaar voor de oranjedag!

Als je het receptje hebt gemaakt, vind ik dat heel leuk om te zien! Tag mij (@bylulumay) & @gezondereceptjes er dan ook zeker in of gebruik de hashtag #gezondereceptjes !

Liefs,

Lulu ♥️

#gezond #fruit #vega #receptjes #banaan #gezondereceptjes #vegan #vegetarisch #makkelijk #kokos

© 2020 Life Of Maart