• Lieve Peters

Dit gaat jou helpen om ook die laatste wintermaanden ultiem te kunnen genieten!

Op het moment dat ik dit artikel schrijf, is het zo’n tien graden buiten. Nee, het is niet koud en eigenlijk mogen we niet klagen, maar lekker weer is het niet. Er staat een sterke wind en de uren dat er geen regen valt, zijn op één hand te tellen. We kunnen het binnen gezellig maken en ik ben van mening dat ieder seizoen haar voor- en nadelen heeft, maar toch: Na die gezellige decembermaand, duren deze laatste wintermaanden toch wel echt lang. Misschien herken jij jezelf hier totaal niet in en geniet jij juist wél van deze maanden van het jaar. Gelukkig kan iedereen de gouden tip in dit artikel gebruiken om de komende maanden nóg meer plezier en energie te ervaren!


De knusse kerstige wintermaanden zijn voorbij, maar de zomer duurt eigenlijk ook nog iets te lang. We zitten allemaal weer in het normale ritme en dat is ergens ook weer heel gezond. Toch kunnen sommigen van ons vast wel een fijne boost gebruiken om net wat meer energie te krijgen. Een paar dagen geleden stuitte ik op een onderzoek dat mij de nodige inspiratie gaf om de agenda's van mijn vriend en mij eens naast elkaar te leggen! Nieuwsgierig geworden? Lees even mee!
Een aantal slimme koppen uit Nederland heeft namelijk een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd met betrekking tot vakanties en ons geluksgevoel. Wat blijkt? Vakanties hebben maar een kortdurend effect op het geluksgevoel van mensen. Zelfs degenen die vertelden enorm te ontspannen tijdens een vakantie, waren dit gevoel twee weken na de vakantie alweer kwijt. Natuurlijk genieten we van dat mooie hotel, de zon, het strand en die kortstondige boost van een vakantie, maar tegelijkertijd weten dat na de vakantie weer een berg met werk op ons wacht en dit doet afbreuk aan ons vakantiegevoel.


For the record: Dit betekent niet dat we onze vakantie maar moeten skippen, want: Waar mensen het meest (langdurig) door kunnen ontspannen? Het plannen van de vakantie zelf! Misschien herken je jezelf hier wel in? Samen met je vakantiebuddy een plan maken waar je naartoe gaat en voor hoe lang. Oh ja, ook belangrijk: Wat is het voor weer? Wat kun je er allemaal doen? Wat kun je er eten? (lees: stiekem even de recensies van de omliggende restaurantjes checken;)).


Bovenstaande onderzoekers adviseren mensen dan ook om vaker kleine breaks te nemen en zo vaker te kunnen genieten van voorpret. Natuurlijk is de vakantie zelf ook heerlijk en hoor je mij echt niet klagen als ik over een paar maanden op een strandbedje van de zon kan genieten. Toch heb ik afgelopen week ook een lekker lang weekend weg gepland. Gewoon in Nederland, helemaal niets bijzonders, maar toch iets om naar uit te kijken. Ik weet zeker dat het weekendje zelf ook fijn zal zijn, maar ik geloof wel in het langdurige effect van voorpret op onze gemoedstoestand. Een knus hotelletje uitzoeken en nagaan wat er op de bestemming te beleven valt. Ook het gevoel over een tijdje een paar dagen helemaal niets te moeten: I love it!
Conclusie: Heb jij de komende maanden nog wat dagen vrij? Houd deze dan vrij en plan een welverdiende mini-break met je vriend(in). Vergeet daarbij niet te genieten van de voorpret. Wat dit betekent? Reserveer een avond om samen, onder het genot van een goed glas wijn en wat lekkere hapjes, op de bank te kruipen en jullie mini getaway vorm te geven! Enjoy!


Liefs,

Lieve


Alle blogs van Lieve

Het belang van dankbaarheid

Body positivity; werkt het echt zo positief als we denken?

RACEVERSLAG: IFF Warande by Night Universityrun 2019

We kunnen er niet omheen: de Winterdip

Met deze tips worden jouw goede voornemens voor 2020 werkelijkheid!

© 2020 Life Of Maart