DIY: Lippenmasker met cayennepeper

Op zondag probeer ik altijd even een momentje voor mijzelf te pakken. Lekker genieten en even extra verwennen. Vandaag besloot ik een lippenmaskertje te maken met wat huis-tuin-en-keuken ingrediënten.


"Een lippenmasker?" hoor ik je denken. Ja klopt. Want nu de temperaturen weer langzaam wat beginnen te dalen zijn mijn droge lippen altijd een probleem geweest. Eeuwig Labello smeren is leuk, maar stel dat dat niet nodig is dan teken ik daarvoor! Ik zeg niet dat je door dit lippenmasker meteen nooit meer droge lippen hebt, maar het kan wel heel verzachtend en verzorgend werken.Ingrediënten

  • 4 el (koolzaad)olie

  • 5 el kristalsuiker

  • snufje cayennepeper

  • snufje kaneel

Bereiding en aanbrengen: doe alle ingrediënten in een klein schaaltje en roer het met een lepeltje door elkaar. Vervolgens breng je met je vinger, in draaiende bewegingen, het maskertje op je lippen aan. Laat het een aantal minuten intrekken en spoel het vervolgens af met lauw-warm water.


"Geniet van heerlijke zachte lippen! En geen zorgen, mocht er iets in je mond komen is dat helemaal geen probleem. Dit maskertje is eetbaar! #foodie"


Meer tips om droge lippen te voorkomen:

  1. Goed hydrateren, water drinken!

  2. Vitamine B2 eten (zit vooral in zuivelproducten, maar je kan het ook als supplement slikken)

  3. Niet aan je lippen zitten

  4. Gebruik tandpasta zonder synthetische stoffen

Liefs,

MaartjeBronnen:

https://www.laroche-posay.nl/artikel/13-tips-tegen-droge-lippen/a11983.aspx

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamine-b2.aspx


© 2020 Life Of Maart