Draag groen! #1

Groen, en dan bedoel ik niet de kleur. Nee, groene kleding is duurzame kleding, kleding met een kleine voetafdruk. Een ecologische voetafdruk welteverstaan, het gaat om het productieproces en de arbeidsomstandigheden voor het maken van jou favoriete skinny jeans met die leuke top. Gelukkig zijn er steeds meer merken die zich hiermee bezig houden, die groen gaan.

En die merken ga ik vandaag in het zonnetje zetten, want duurzaam hoeft niet moeilijk te zijn. Het hoeft zelfs niet super duur te zijn, oké het zullen geen primark prijsjes zijn maar er zit een verschil tussen: voor het merk betalen en voor de duurzaamheid betalen.

Mud Jeans

Wat als we allemaal onze eigen rommel opruimen?

Dit is hoe Mud Jeans zichzelf omschrijft: MUD Jeans zorgt dat consumenten met de trend mee kunnen gaan met minimale impact op het milieu. We zijn er trots op verschillende awards te hebben gewonnen zoals de Sustainability Leadership Award en de Peta Vegan Awards. MUD Jeans is het enige merk dat volledig volgens de principes van de circulaire economie werkt.

De prijs van de broeken zijn eigenlijk allemaal €98. Verder hebben ze sweaters en vesten (€69) en shirtjes (€29). Bovendien kun je een broek huren, dit kost €7,50 per 12 maanden + €20 sign-up fee. Dat scheelt ontzettend veel geld en kun je na een jaar weer een nieuwe huren!

Dit is mijn favoriet:

Skinny Hazen – Stone Black €98.00


Studio Jux

‘JUX’ literally means ‘fun’ or ‘having a laugh’ in German.

Dit is hoe Studio Jux zichzelf omschrijft: The studio JUX collection is made in our own factory, women empowerment projects and social enterprises that are based in Kathmandu, Nepal. This means we can ensure safe and healthy working conditions for our employees, maximise our social impact and minimise environmental impact at the same time. This also ensures that every single piece is handmade with love and dedication. The handsha

ke inside each garment connects you to the tailor who made it. All of our Nepali employees are rockstars, who we continually support. Being the owner of the factory, we ensure that a studio JUX supervisor is present at the factory to guide and support the team.

Lees hier meer over het verhaal en de gedachte achter JUX

Ze hebben ontzettend veel kleding, schoenen, tassen en accessoires. Ze prijzen verschillen ontzettend, er zijn de wat duurdere stukken, maar ze hebben ook een aantal wat goedkopere dingen.

Dit zijn mijn favorieten:

Ring triangle – brass €14.95


Kamala – thin stripes top – light blue €59.90


Deze merken wilde ik even in het zonnetje zetten, maar stay tuned want ik ga de komende periode nog verder op onderzoek uit en zo wil ik een hele serie ‘draag GROEN’ gaan maken! Heb jij een winkeltje die hier in de spotlights moet komen? Of ken je iemand die dit heeft? Laat dan even een comment achter met een linkje, dan ga ik er naar kijken! Ik ben benieuwd of jullie wel eens duurzame kleding kopen!

Liefs, Maartje ♥

Lees ook: dit draag je tijdens het hardlopen

#Fashion #groen #duurzaam #ecologischevoetafdruk #kleding

© 2020 Life Of Maart