Eiwitrijk rijstenontbijtje

Dit receptje is geĆÆnspireerd op dit receptje van Lulu maar dat maakt het natuurlijk niet minder lekker šŸ˜‰Ā 

Het begon allemaal gisteravond toen ik bij papa en mama een ā€˜rijstenprutjeā€™ at.ā€Mmm, lekker!ā€ denk je dan dus niet. Nou, het viel mee, het was best wel lekker hoor, hah! Nee hoor mam, je hebt heerlijk gekookt!! Maar in elk geval, we hadden dus rijst over. Ik ben anti-voedselverspilling dus ik dacht: wat gaan we daar eens mee doen? (lees: wat kan je van rijst maken die al gekookt is en het liefst wil ik er mee ontbijten). Na een paar seconde lang nadenken bedacht ik me dat Lulu een heerlijke rijstenontbijtje had gemaakt laatst dus ik besloot het receptje erbij te pakken.

Snel kwam ik erachter dat ik totaal de verkeerde producten in huis had om dit ontbijtje te gaan maken de volgende ochtend dus ik besloot lekker te gaan slapen en morgenochtend verder te kijken. Ik werd wakker: deed de koelkast open. Rijst. Ohja, dat was voor mij bewaard: aan de bak ermee!

Vroeger at ik best veel rijstepap, gewoon uit zoā€™n pak van de supermarkt, met suiker stroop en hageltjes (jaja, mijn toetjes waren altijd een feestje hoor!) Maar hoe konden we dat nu oplossen? Ik zocht dus zoete ingrediĆ«nten, die de rijst een smaak geven en tegelijkertijd moet het wel een volwaardig ontbijtje waar ik de dag goed mee kan beginnen!

ā€˜Makkelijk, snel, gezond & toch lekker zoet!

Ingrediƫnten

  1. 7 el gekookte rijst

  2. 250 mL melk

  3. 15g eiwitpoeder (vanille)

  4. 1 el honing

  5. toppings: druiven, honing, lijnzaad

Rijstenontbijtje zonder de toppings


Bereiding: doe alle ingrediĆ«nten (behalve de toppings natuurlijk!!) in de blender en mix kort (hoe korter hoe meer je echt de structuur van de rijst behoud, zorg wel dat het gewoon goed gemixt is!) tot eenĀ beslagje. Vervolgens zet je een pan op het vuur en maak warm je het (eigenlijk net als met havermout) op. Laat het niet te lang staat, het hoeft echt alleen maar warm te worden (hierdoor zal het gaan binden), want anders dan ben je nog een uur bezig om de pan schoon teĀ maken (ik spreek uit ervaring, haha!). Als het warm is giet je het in een kommetje en zet je het even in de koelkast voor (5-10 minuutjes), daarna kan je het ontbijtje versieren met de toppings en genieten van een heerlijk ouderwets rijstepapje met een moderne twist!

Liefs, MaartjeĀ ā™„

#rijstenontbijtje #gezond #gezondereceptjes #honing #eiwitpoeder #rijst #eiwitrijk

© 2020 Life Of Maart