Eiwitrijke wafels zonder ei

Toen ik mijn nieuwe wafelijzer binnenkreeg ben ik gelijk gaan zoeken naar wafel receptjes, maar ik vond alleen maar overal dat je ei(witten) nodig had. En die had ik precies niet in huis. Gelukkig weet ik door mijn jaren ‘foodbloggen’ al een beetje welke ei-vervangers werken als je iets gaat bakken, maar het blijft een beetje een experiment! Ik besloot eiwitpoeder te gebruiken, ook omdat dat natuurlijk al een lekkere smaak heeft waardoor er eigenlijk niet heel veel zoet-maker doorheen hoeft, win-win!

Wel had ik wat struggels met bakken van de wafels, het beslag bleef aan beide kanten van het ijzer hangen waardoor ik twee halve wafels had in plaats van één lekkere dikke, hah! Ik vroeg in mijn stories aan jullie tips en dit is wat daaruit kwam.

Tips wafels bakken die niet vastplakken aan het ijzer

  1. Vet het ijzer goed in;

  2. Voeg wat olijfolie toe aan het beslag;

  3. Laat de wafel langer zitten dan je denkt, hij laat vanzelf wel los als hij goed genoeg door de warmte aan elkaar gebonden is;

  4. Bakpoeder!

Ingrediënten wafels: 1 banaan Scoop (25g) eiwitpoeder 100g teff bakmeel licht 250ml amandelmelk 1 el pindakaas 1 el olijf olie . Toppings: kwark, teff proteïne muesli, gepofte teff, aardbei & amandelpasta.

Vegan optie: gebruik vegan eiwitpoeder en een plantaardige yoghurtvervanger voor kwark!

Bereiding: zet het wafelijzer (of gebruik een tosti ijzer!) aan en doe alle ingrediënten in de blender. Mix tot een glad beslag (moet een beetje dik zijn!). Vet het wafel ijzer in en doe het beslag erin, laat ongeveer 5-7 minuutjes in het wafelijzer liggen (en dat is langer dan je denkt! Als je hem te vroeg open doet blijft die aan beide kanten plakken en krijg je dus geen mooie wafel!). Als die klaar is; versier hem met de toppings! Eetsmakelijk!

Voedingswaarde (3 wafels, zonder toppings)

Kcal: 729 // 243 per wafel Koolhydraten: 93.3g // 31.1g per wafel Eiwitten: 46.1 // 15.4g per wafel Vetten: 14.7 // 4.9g per wafel

Teff producten nu met 15% korting!

Code: maartje#teff15 Korting geldt op het volledige assortiment op de webshop van Teff (www.teffinside.com)

Teffmeel: https://www.teffinside.com/product/teff-bakmeel-licht/ Teff proteïne muesli: https://www.teffinside.com/product/teff-proteine-muesli/ Gepofte teff: https://www.teffinside.com/product/gepofte-teff/ Gratis verzending vanaf €45!

Liefs,

Maartje

#ontbijt #gezond #teff #banaan #gezondereceptjes #pindakaas #Wafels #tips #eiwitpoeder #zonderei #Receptje #eiwitrijk

© 2020 Life Of Maart