Feestelijke vegan appeltaart cupcakes!

“Elke dag moet je er een feestje van maken”, zegt mijn vader altijd, en daar geef ik hem absoluut geen ongelijk in! En een feestje zonder taart is natuurlijk geen écht feestje!

Maarja, wat versta je onder taart; slagroomtaart, aardbeienslof, brownies? Vroeger iets wat ik mega lekker had gevonden, maar doordat mijn smaak in de laatste jaren onwijs is verandert, iets wat ik nu veeels te zoet vind. Toch blijft appeltaart een speciaal plekje in mijn hart houden. Dan bedoel ik niet die van de supermarkt, maar eentje die jezelf hebt gemaakt, want oh oh oh wat is dat een partijtje lekker!

Helaas zijn de meeste appeltaarten niet vegan doordat er vaak boter en ei word toegevoegd. Daarnaast krijg ik vaak te horen dat zo’n punt wel erg groot is, dat zorgt voor een half aan gegeten stuk. Zonde natuurlijk! Het leek me dan ook een leuk idee om gezonde veganistische mini variantjes te maken, die je gewoon als tussendoortje of ontbijtje kan eten!

Ingrediënten:

  1. 110gr havermout

  2. 75gr tarwebloem

  3. 8gr bakpoeder

  4. 200gr appelmoes (met stukjes)

  5. 1 banaan

  6. 30 gram walnoten

  7. 1tl kaneel

  8. 1el gesmolten kokosolie

Bereiding: verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cupcakevormpjes in met wat kokosolie. Hak de walnoten grof en prak de banaan in een kom tot moes. Mix dit samen met de appelmoes en kokosolie goed door elkaar. Voeg vervolgens de havermout, het tarwebloem, het bakpoeder en het kaneel toe en mix dit tot een beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ze voor ongeveer 25 minuten goudbruin. Ze zijn het lekkerste als ze nog een beetje warm van binnen zijn afgetopt met wat kokosyoghurt!

Als je het receptje hebt gemaakt, vind ik dat heel leuk om te zien! Tag mij (@bylulumay) & @gezondereceptjes er dan ook zeker in of gebruik de hashtag #gezondereceptjes !

Liefs,

Lulu ♥️

>> lees ook: smeuïg vegan bananenbrood

#gezond #vega #genieten #receptjes #onthego #gezondereceptjes #havermout #snack #vegan #Receptje #noten

© 2020 Life Of Maart