Feestelijke vegan chocolade pannenkoekjes!

Voor alle pannenkoekfans; deze is speciaal voor jullie! Ik ken eigenlijk niemand die wel eens tegen mij heeft gezegd; ‘goh, die pannenkoekjes sla ik dit keer even over’. Kijk, misschien niet elke dag, maar zo af en toe moet je gewoon een feestje maken van je ontbijt/lunch of misschien wel avondeten!

Deze chocolade pannenkoekjes zijn dan ook ideaal voor een speciale gelegenheid, maar kunnen natuurlijk net zo goed voor een zondagbrunch! Ik vind de combinatie chocolade + sinaasappel altijd erg lekker (maar ik heb ook vernomen dat niet iedereen hier fan van is), dus verwerkte ik dit erin. Kwa toppings kan je je eigen fantasie helemaal loslaten; banaantjes, kokosvlokken, sojayoghurt, alles de erop en de eraan; maak er een heerlijk feestje van!

Ingrediënten:

  1. 100gr amandelmeel

  2. 30gr tarwebloem

  3. 8gr bakpoeder

  4. 170 ml kokosmelk

  5. 25gr pure chocolade

  6. Sap van 1/4 sinaasappel

  7. 2 et cacao

  8. Eventueel 1 et ahornsiroop

  9. Kokosolie om in te bakken

Bereiding: hak de chocolade grof en doe dit samen met alle andere ingrediënten in een kom. Meng alles goed door elkaar. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en doe hier een eetlepel beslag in. Bak de pannenkoekjes voor zo’n 3 a 4 minuutjes (totdat er belletjes ontstaan). Draai de pannenkoekjes dan voorzichtig om. Doe hetzelfde met de rest van het beslag. Leg de pannenkoekjes op een bord en versier het met wat ahornsiroop, banaantjes, blauwe bessen, sinaasappel en kokosvlokken. Nu kan het feestje echt beginnen!

Als je het receptje hebt gemaakt, vind ik dat heel leuk om te zien! Tag mij (@bylulumay) & @gezondereceptjes er dan ook zeker in of gebruik de hashtag #gezondereceptjes !

Liefs,

Lulu ♥️

#pannenkoekjes #ontbijt #gezond #fruit #vega #genieten #receptjes #banaan #gezondereceptjes #zomer #vegan #vegetarisch #kokos

© 2020 Life Of Maart