Friendly balance day salade

Derde kerstdag, is het officieel een ding? Ik vind van wel hoor, hah! De kerstsfeer is heerlijk maar het is natuurlijk ook een ongelofelijk vreetfestijn. Voor, hoofd, tussen en nagerechten met de meest fantastische ingrediënten die maar eens per jaar in huis worden gehaald. Eerlijk is eerlijk, er worden vaak grote stukken vlees bereid en ruimschoots ingekocht.

Dit receptje is een balans receptje. Waarschijnlijk zit je nog vol van afgelopen dagen en is het heerlijk om even iets lichts en fruitigs te eten, bovendien is het ook nog eens vegetarisch! Ben je vegan? Dan staat er onderaan nog een vegan optie! 😊

Ingrediënten

4 personen – bereiding 20 minuutjes

 1. 100g rucola

 2. 100g bladspinazie

 3. 2 so fine burgers

 4. 1 paprika

 5. 1 rode ui

 6. ½ komkommer

 7. Handje cherry tomaatjes

 8. 100g blauwe besjes

 9. Bolletjes mozzarella

 10. 2 el balsamico azijn

 11. Rozemarijn

 12. Peper en zout

Bereiding

 1. Snijdt de paprika, rode ui, komkommer en tomaatjes in kleine stukjes.

 2. Was de rucola en spinazie en doe het in een grote kom.

 3. Bak de vegetarische burgers goudbruin. Optioneel; snijdt ze in een leuke vorm (bijvoorbeeld zoals op de foto in een kerstboom).

 4. Doe alle ingrediënten, behalve de burger, balsamico en de blauwe besjes in de kom bij de spinazie en rucola en mix het met een grote lepel door elkaar.

 5. Verdeel de salade over vier borden, leg de burger erop en schenk de balsamico azijn er over heen. Versier daarna met de blauwe besjes.

Deel jouw gemaakte receptje met #gezondereceptjes en #friendlybalanceday en maak kans op een SoFine vega pakket! Eetsmakelijk & alvast een gelukkig nieuw jaar!

Liefs, Maartje

www.instagram.com/gezondereceptjes

www.facebook.com/gezondereceptjes

#derdekerstdag #gezond #lunch #diner #balansdag #vegan #salade #vegetarisch #kerst #balans

© 2020 Life Of Maart