Gepofte zoete aardappel met heerlijke chili sin carne!

Chili sin carne, voor mij een gerecht waarmee je altijd kan aankomen. Vrijwel iedereen vindt het lekker door de verschillende ingrediënten. Je kan het zo moeilijk of makkelijk maken zoals je zelf wilt, maar het valt altijd in de smaak!

Dit keer ging ik voor de iets ‘moeilijkere’ variant, door er nog een gepofte zoete aardappel aan toe te voegen! Ik zeg wel moeilijk, maar stiekem is het prima te doen, het duurt alleen ietsje langer dan normaal. In de tussentijd kan jij dan mooi de rest klaar maken, een filmpje kijken, dutje doen, schoonmaken..

Persoonlijk heb ik altijd genoeg aan één gepofte zoete aardappel, maar mocht je nu een hele grote eter zijn dan kan je er best nog eentje bij doen of de hoeveelheid quinoa vergroten!

Ingrediënten:

 1. 1 zoete aardappel

 2. 75gr quinoa

 3. 125gr zwarte bonen

 4. 1/2 avocado

 5. 1/2 paprika

 6. 1/2 witte ui

 7. 6 snoeptomaatjes

 8. 2 et koolzaadolie

 9. 25gr ongezoete sojayoghurt

 10. 1/2 limoen

 11. 1/2 tl chilipoeder

 12. 1/2 tl knoflookpoeder

 13. 1/2 Italiaanse kruiden

 14. 1/4 tuinkruiden bouillonblokje

 15. 1 tl paprikapoeder

 16. 2 teentjes knoflook

 17. Snufje zout

 18. Water om in te koken

Bereiding voor de yoghurtdressing: doe de sojayoghurt samen met het knoflookpoeder, de Italiaanse kruiden en het sap van een halve limoen in een kom en roer het goed door elkaar.

Bereiding voor de chili: verwarm de oven voor op 210 graden en boen de zoete aardappel schoon onder de koude kraan. Vet de aardappel in met ongeveer 1 eetlepel olijfolie. Prik hem vervolgens in met een vork en leg de aardappel in het midden van de oven op een bakplaat. Pof de zoete aardappel voor 50 minuten in de oven totdat hij zacht is van binnen.Schil ondertussen de ui en snijd hem samen met de paprika, knoflook en tomaat in kleine stukjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in de pan en doe hier de ui, de knoflook, het paprikapoeder, het chilipoeder en het snufje zout bij. Fruit het voor zo’n 3 minuutjes op een laag vuurtje. Voeg de quinoa en het water toe tot ongeveer 2 centimeter erboven. Voeg vervolgens het tuinkruidenbouillonblokje toe en laat het koken voor ongeveer 10 a 15 minuutjes. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het in blokjes. Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd hem open. Doe hier de gekookte quinoa samen de paprika, tomaat, avocado, zwarte bonen in en top het af met de yoghurtdressing!

Als je het receptje hebt gemaakt, vind ik dat heel leuk om te zien! Tag mij (@bylulumay) & @gezondereceptjes er dan ook zeker in of gebruik de hashtag #gezondereceptjes !

Liefs,

Lulu ♥️

#gezond #vega #chilisincarne #zwartebonen #avondeten #avocado #paprika #food #zomer #vegetarisch #maaltijd #zoeteaardappel #Receptje #quinoa #groente

© 2020 Life Of Maart