GESLAAGD: tijd voor taart!


IK HEB MIJN VWO GEHAALD! Wat een spanning de afgelopen tijd. Een hoop gestrest voor de toetsen, veel uren op de zolderkamer doorgebracht en uiteindelijk vanmiddag het verlossende woord te horen gekregen: GESLAAGD!

En als je geslaagd bent hoort daar een feestje bij. En als er een feestje is hoort daar taart bij. Dus heb ik deze overheerlijke citroen kwarktaart in elkaar geflanst! Lekker fris en zoet en toch super gezond, zo doen we dat!


Ik heb de kwarktaart in een cake blik gedaan zodat ik er mooie rechthoekige stukken van kon snijden. Je kan ook een springvorm gebruiken, dan kun je er puntjes van snijden.

Ingrediënten

  1. 200g ongebrande/ongezouten noten

  2. 8 dadels

  3. 800g Griekse yoghurt

  4. 3 gelatine blaadjes of agar agar

  5. 1 citroen

  6. kokosolie (om in te vetten)

De bodem:

Mix de noten en 8 dadels in een blender of keukenmachine, doe dit niet te lang, wat grotere noten geeft een lekkere bite! Ik had cashewnoten en walnoten gebruikt maar je kan kiezen wat je zelf lekker vindt. Bekleed de bodem van je taart/cake vorm met bakpapier en vet dit in met kokosolie. Druk met een pollepel of met je handen de noten en dadel mix in de cake/taart vorm zodat je een mooie bodem hebt, hoe steviger je heb aandrukt hoe mooier je taart eruit komt! Zet de cake/taart vorm in de koelkast

De vulling:

Pak een pannetje en zet dit op het middel hoog vuur. Giet alle yoghurt erin en laat het even opwarmen. Knijp een kwart van de citroen uit boven de yoghurt en roer goed (zorg dat de yoghurt niet gaat koken). Laat terwijl de yoghurt opwarmt de gelatine blaadjes stuk voor stuk weken in koud water (houd de yoghurt wel in de gaten dat het niet gaat koken). Laat de blaadjes 5 minuten weken en laat ze daarna een voor een ‘smelten’ in het yoghurt mengsel, blijf ondertussen goed roeren! Als alle gelatine blaadjes zijn opgelost kan het vuur uit en moet je de warme yoghurt even laten afkoelen. Haal de bodem uit de koelkast en gooi het yoghurt mengsel erbovenop! Laat het minimaal 3 uur in de koelkast staan, maar ik had het voor de zekerheid gewoon een hele nacht in de koelkast gezet. Snijd de cake/taart in gelijke stukken en leg op elk stukje een half schijfje citroen. Geniet & vier!

Liefs, Maartje ♥

Lees ook: Raw Reo’s

#griekseyoghurt #dadels #taart #citroen #kokosolie #kwarktaart

© 2020 Life Of Maart