Gezond van binnen en van buiten; vegan make-up

Bijgewerkt: 10 sep 2019

Afgelopen week ontving ik een pakketje van bosbeauty.nl met vegan, natuurlijke en dierproefvrije make-up. Ik vond het interessant, want ik koop eigenlijk gewoon heel vaak de goedkope mascara en eye-liner van de hema of etos. Ik ging op onderzoek uit, wat zijn de verschillen tussen de ‘goedkope huismerk’ mascara’s en deze natuurlijke varianten.

Het eerste verschil is dat de ‘vegan’ make-up dierproef vrij is. Dit houdt in dat de make-up niet op dieren is getest. De meest gebruikte dieren zijn muizen en ratten, die meestal sterven of worden gedood (!) voor de proef. Sinds 2013 is er een verbod op dierproeven, maar dit betekend niet dat alle Europese merken ook diervriendelijk zijn. Er kunnen nog steeds ingrediënten in zitten die wel op dieren zijn getest, het bedrijf voert dan zelf niet de dierproef uit maar werken wel samen met bedrijven die dierproeven uitvoeren.

Een dierproef is een experiment met levende gewervelde dieren die daarbij ongerief ondervinden. Met ongerief bedoelen we niet alleen pijn, maar ook stress, alleen zijn, angst en ziekte. http://www.stichtinginformatiedierproeven.nl

Het tweede verschil is dat de natuurlijke make-up geen dierlijke producten bevat. Je kan dit vergezocht vinden of een beetje zweverig, maar ik vind het tof! Als vegetariër eet ik heel bewust geen dieren, waarom zou ik ze dan wel op mijn gezicht smeren?

Bos Beauty – wie zijn ze en wat doen ze

Bosbeauty.nl is ontstaan vanuit een gedachte die plots op kwam nadat iemand de vraag had gesteld “zou jij je eigen shampoo op durven drinken?” Hier antwoordde ik volmondig “Nee” op, en toen bleek het zo te zijn (achteraf vreselijk logisch) dat een groot gedeelte van wat je op je huid smeert daadwerkelijk intrekt en dus in je lichaam komt. Als het ware drink jij je conditioner, je shampoo, je crème’s.

“Je volledige lichaam bestaat uit ongeveer 37,2 biljoen cellen. Deze cellen vernieuwen zichzelf continu, elke 3 maand zijn wij in principe een volledig nieuw mens! De cellen hebben hier bouwstoffen voor nodig die zij uit alles halen wat jij binnenkrijgt, niet alleen uit voeding maar dus ook vanuit de producten die je op je huid smeert. Dit betekend dat als jij chemische producten gebruikt dat dit op je hele lichaam een negatief effect heeft… Wees verstandig en kies voor natuurlijke producten zodat ook jij gezonde bouwstenen hebt!” Bos Beauty

Bos Beauty – mijn favoriete producen

Ik ben geen persoon die elke dag make-up draagt. Ik vind het heel vrouwelijk en mooi, maar ik vind ook ‘less is more’. Ik draag eigenlijk alleen mascara en eye-liner. Verder heb ik een gevoelige huid en daarom heb ik een heerlijke crême voor ‘s avonds. De lippenstift heb ik in huidskleur, maar deze smeer ik gewoon op wanneer het kan, want je krijg er zulke zachte en gevoede lippen van! En toevallig, zie ik dat die net in de aanbieding zijn!

https://www.bosbeauty.nl/

Winnen!

Maar nu het aller leukste; in samenwerking met bosbeauty.nl mag ik 3x een voucher van €50 weggeven! Meedoen is super easy;

  1. Volg @gezondereceptjes & @bosbeauy.nl

  2. Like deze foto en tag een vriendin in de comments

De winnaar wordt volgende week (datum) bekend gemaakt via instagram story’s en zal een persoonlijk berichtje ontvangen!

Liefs, Maartje

© 2020 Life Of Maart