Go green: naar de kapper

Bijgewerkt: 10 sep 2019

Toen ik afgelopen vrijdag naar de kapper ging had ik geen idee, ik zat in de stoel en ik dacht eigenlijk: ‘woensdag nog een mooie bewuste/eco-friendly post gedaan, zit ik nu een beetje met chemische middeltjes mijn haar te verven’. Dus ik vroeg aan Stephanie naar de producten.

‘Wij maken gebruik van de producten van Oway, een biologisch, vooral plantaardig merk die geen gebruik maakt van plastic en gas’

Who! Die zag ik niet aankomen maar wat was ik opgelucht! Ik probeer de laatste tijd steeds meer op te letten met producten en de duurzaamheid daarvan. Ik vind het belangrijk dat mensen bewust zijn en af en toe een beetje denken aan de wereld 😉

De producten van Oway zijn eerlijk. Dit zeggen ze zelf over de lijn: “Oway or “Organic Way” is the world’s first professional holistic beauty line handcrafted with pure essential oils, Farm To Chair biodynamic botanicals, green chemistry, fair trade ingredients and 100% sustainable packaging” (bron). Voornamelijk plant-based en alles biologisch. Als het volledig plant-based zou zijn is kleuring van het haar naar keuze niet mogelijk, althans, nu nog niet (wie weet wat de toekomst ons brengt).

Voor de kleurig is verf gebruikt bestaande uit, Ik quote: “Our award-winning ammonia-free color line comprised of 95 beautiful permanent shades. Hcolor is formulated with nourishing biodynamic botanicals, organic plant butters, fair trade ingredients and therapeutic essential oils for a holistic hair color experience that respects the health of our hair, bodies and planet.” (Bron) Na het kleuren, wassen en knippen werd mijn haar nog verzorgd met sea salt spray, glossy nectar en flux potion. Deze producten nemen de werking van haarlak over, maar dan zonder gas en plastic. Alle potjes zijn van glas en het werkt als een zeepje qua pomp, ideaal dus!

De grotere kappers (we weten allemaal wel welke ik bedoel, en ja het zijn er meerdere) gaan voor massa-productie, goedkoop en snel. Veel plastic, haarlak en chemische stoffen in de kleuring. Zonde!

Ik vind dit duurzame concept echt top! En ik denk dat je mij niet meer bij de normale ‘kapper’ vindt.. Het kan allemaal zo veel beter en dat moet gestimuleerd en beloond worden!

Wist jij dat dit bestond?

Liefs,

Maartje

Mijn look:

  1. Dode puntjes eraf

  2. Alleen vooraan laagjes geknipt

  3. Blonde highlights bovenop

  4. Kleine scheiding naar rechts

>> lees ook: groene fashion!

#Amsterdam #Fashion #milieuvriendelijk #minderplastic #haren #duurzaam #kapper #vegan

© 2020 Life Of Maart